Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapečené šampiňóny portobello

0
93 Min
jednoduchý
Zapečené šampiňóny a syr halloumi, to je kombinácia, ktorú si jednoducho zamilujete! Skvelým základom vám bude už jemná ricotta, ktorá šampiňóny krásne prevonia petržlenovou vňaťou a cesnakom. O skutočný labužnícky zážitok sa potom postará syr Halloumi, ktorý šampiňónom dodá zlatistú a chrumkavú kôrku. To najlepšie vás ale bude čakať vnútri! Rozkrojte prepečený šampiňón a užite si pohľad na vytekajúcu šťavu prepojenú s pestom a ľahko sa roztékajícím syrom. Až ochutnáte prvé sústo, bude vám jasné, že na tieto šampiňóny len tak nezabudnete.

Ingredience

-
5
+

Táto misa bola optimalizovaná na 5 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií: Sem

šampiňóny portobello
5 kusy
syr ricotta
250 g
čerstvý petržlen
1 zväzok
olivový olej
2 lyžice
cesnak
0.5 strúčik
žltok
1 kus
syr Halloumi
100 g
semienka slnečnice
1 lyžica
olivový olej
2 lyžice
soľ
1 štipka

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Ingrediencie sú teraz vo vašej schránke
.

Výživové údaje

energie
205.41 kcal
sacharidy
5.1 g
proteín
11.83 g
tuky
15.6 g
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

93 Min
Krok číslo 1
60 Min
Najprv si pripravte petržlenovú ricottu. Čerstvé lístky plocholisté petržlenu nasekajte nadrobno a pridajte k nim dve lyžice olivového oleja, 3 kvapky MAGGI Tekutého korenia, štipku soli a jemne nasekaný cesnak. S ním opatrne, stačí naozaj polovica strúčika len na ovoňanie. Toto pesto nechajte asi hodinu odpočívať, aby sa v oleji uvoľnila chuť a vôňa petržlenových lístkov. Potom ho zamiešajte do ricotty (pokiaľ možno s minimom oleja) spoločne s vaječným žĺtkom.
Krok číslo 2
5 Min
Syr Halloumi nakrájajte na asi pol centimetrové plátky, ktoré z oboch strán opečte na panvici s kvapkou olivového oleja do zlatista. Potom je nakrájajte na kocky.
Krok číslo 3
5 Min
Z klobúkov šampiňónov portobello opatrne vyrežte nôžku, aby sa dali pohodlne naplniť syrovou zmesou.
Krok číslo 4
20 Min
Naplnené huby poklaďte kockami halloumi, posypte slnečnicovými semienkami a v pekáčiku ľahko pokvapkajte olivovým olejom. Všetko dajte zapiecť spoločne s osolenými cherry paradajkami asi na 15 - 20 minút pri 180 stupňoch, kým syrová zmes nestuhne.
Krok číslo 5
3 Min
Podávajte s opečenými toasty alebo bagetkou.
Zapečené šampiňóny portobello

Krok číslo 1 5

Najprv si pripravte petržlenovú ricottu. Čerstvé lístky plocholisté petržlenu nasekajte nadrobno a pridajte k nim dve lyžice olivového oleja, 3 kvapky MAGGI Tekutého korenia, štipku soli a jemne nasekaný cesnak. S ním opatrne, stačí naozaj polovica strúčika len na ovoňanie. Toto pesto nechajte asi hodinu odpočívať, aby sa v oleji uvoľnila chuť a vôňa petržlenových lístkov. Potom ho zamiešajte do ricotty (pokiaľ možno s minimom oleja) spoločne s vaječným žĺtkom.

Zapečené šampiňóny portobello

Krok číslo 2 5

Syr Halloumi nakrájajte na asi pol centimetrové plátky, ktoré z oboch strán opečte na panvici s kvapkou olivového oleja do zlatista. Potom je nakrájajte na kocky.

Zapečené šampiňóny portobello

Krok číslo 3 5

Z klobúkov šampiňónov portobello opatrne vyrežte nôžku, aby sa dali pohodlne naplniť syrovou zmesou.

Zapečené šampiňóny portobello

Krok číslo 4 5

Naplnené huby poklaďte kockami halloumi, posypte slnečnicovými semienkami a v pekáčiku ľahko pokvapkajte olivovým olejom. Všetko dajte zapiecť spoločne s osolenými cherry paradajkami asi na 15 - 20 minút pri 180 stupňoch, kým syrová zmes nestuhne.

Zapečené šampiňóny portobello

Krok číslo 5 5

Podávajte s opečenými toasty alebo bagetkou.

Recept jako PDF
Stáhnout
Share with friends

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Ďakujeme za vaše hodnotenie
Tešíme sa na vaše hodnotenie

Tento produkt/recept ste už hodnotili

Kliknite na počet hviezdičiek, ktorými chceš hodnotiť. Čím väčšie číslo, tým lepšie hodnotenie.

Potvrdiť
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno