Máte radi kuracie pokrmy a hľadáte recept, ktorým spestríte jedálniček a prekvapíte svojich blízkych? Máme niečo práve pre vás. Na slovenských stoloch sa často objavuje hydina, oplatí sa tak mať po ruke osvedčené recepty, aby ste mohli pripraviť niečo lahodné.
Táto misa bola optimalizovaná na 5 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Kurča rozdeľte na kúsky. Mäso a zemiaky ochuťte soľou a korením. Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej. Kurča osmažte zo všetkých strán asi 4-5 minút. Potom vyberte mäso z hrnca a pridajte cibuľu. Dobre ju orestujte, kým nezozlátne. Po chvíli pridajte cesnak a zemiaky a tiež ich opečte.
Vráťte kura do hrnca (v prípade potreby môžete odstrániť kožu). Prilejte dostatočné množstvo vriacej vody, aby bolo mäso do polovice pokryté, a pridajte kocku bujónu MAGGI. Varte asi 50 minút.
5 minút pred koncom varenia pridajte citrónovú šťavu, kôru a oregano. Nepridávame ich zo začiatku, aby nezhorkli. Necháme na ohni ešte pár minút, kým sa tekutina neodparí a nevznikne svetlá omáčka. Voliteľné: Pokiaľ vidíte, že je omáčka príliš riedka, môžete ju zahustiť múkou zmiešanou s vodou.
Nakoniec pridajte sladkú papriku a petržlenovú vňať podľa chuti.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu