Táto misa bola optimalizovaná na 6 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Pokiaľ máte kačací skelet, dajte ho do hrnca. Pokiaľ máte prsník s kožou, stiahnite ju a mäso dajte do hrnca. Pridajte 3 litre studenej vody a priveďte do varu na miernom ohni. Akonáhle vývar začne vrieť, pravidelne odstraňujte penu, ktorá sa tvorí na povrchu. Tento krok pomôže, aby bol vývar čistejší a nie tak zakalený.
Slaninu orestujte na panvici, kým nezačne pustiť tuk a nezmení sa na chrumkavú. Potom ju pridajte do hrnca s vývarom.
Akonáhle je mäso začína mäknúť (po asi 1 hodine varenia), pridajte mrazenú zeleninovú zmes, alebo nakrájanú zeleninu na kocky, opečenú cibuľu, cesnak, zväzok čerstvých byliniek, korenie, nové korenie, lyžičku teutého slepačieho bujónu MAGGI a bobku. Nechajte vývar variť na nízkom plameni po dobu 2 až 3 hodín. Táto doba je ideálna na uvoľnenie všetkých chutí z kostí a byliniek. Vývar pravidelne kontrolujte a prípadne odoberte penu, pokiaľ sa objaví.
Po 2 až 3 hodinách varenia ochutnajte vývar a pridajte soľ podľa chuti. Pokiaľ je vývar príliš silný, môžete ho nariediť trochou vody. Po varení mäso vyberte, nakrájajte na kúsky a podávajte s vývarom. Kačacie vývar podávame s rezancami a kúskami mäsa. Posypeme petržlenovou vňaťou.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu