Rizoto s cuketou v sebe spája jednoduchosť prípravy, malé množstvo ingrediencií a maximálnu chuť. Je to lahodný pokrm, ktorý má svojich priaznivcov po celom svete. Nájdete ho v mnohých talianskych reštauráciách, ale s úspechom si ho môžete pripraviť aj doma. Pokiaľ si chcete rizoto pripraviť, recept na vás už čaká.
Rizoto s cuketou - ochutnávka talianskej kuchyne
Risotto je skutočnou lahôdkou pre jazýčky, ktorú ocenia milovníci talianskej kuchyne a všetci, ktorí si pochutnávajú na dobrom jedle. Príprava rizota s cuketou sa môže zdať náročná, ale nie je to ťažké, ak máte správny recept, ingrediencie a trochu voľného času.
Základom tohto pokrmu je ryža Arborio pomaly varená v zeleninovom vývare a jemne ochutená cuketa. Varte, kým ryža nevsiakne väčšinu tekutiny, ale nezmäkne príliš. Pripravte si krémovú omáčku z bieleho jogurtu (ak chcete, môžete ho nahradiť smotanou), osmaženej cibule a petržlenovej vňate. Hotové rizoto by malo byť krémové a aromatické. Na vylepšenie chuti môžete tesne pred podávaním celé rizoto posypať strúhaným parmezánom alebo iným obľúbeným syrom. Dobrú chuť!