Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Rizoto s boloňskou omáčkou
Rizoto s boloňskou omáčkou

Rizoto s boloňskou omáčkou

(0)
26 Min
jednoduchý
Rizoto je jedlo, ktoré väčšina z nás už veľmi dobre pozná. Mäkké zrnká ryže v aromatickej omáčke so zeleninou alebo mäsom je pokrm, ktorý je jednoduchý a rýchly na prípravu. Ukazuje sa, že klasické rizoto pochádza z Talianska. Práve tam, tesne po začiatku kontinentálneho pestovania ryže, padlo rozhodnutie pripraviť ju v rôznych verziách. Keď sa navyše povie bolonské rizoto, dá sa s istotou povedať, že „talianske“ jedlo už asi neexistuje. Bolonská omáčka je tiež jedným z hlavných produktov slnečného Talianska a prvýkrát bola pripravená – ako už jej názov napovedá – v oblasti Bologna v slnečnom Toskánsku. Rizoto s touto omáčkou je skvelý nápad na obed , večeru a ďalšie.

Rizoto s paradajkovou omáčkou – jedinečná kombinácia surovín na každú príležitosť!


Pravdepodobne sme už neraz chceli našich hostí prekvapiť originálnym nápadom na obed. Vtedy sme hľadali inšpiráciu online, ale nie vždy to bolo vhodné na konkrétnu príležitosť. Potom sa riešením ukáže byť klasické rizoto s paradajkovou omáčkou. Je to zaručený spôsob, ako zaistiť, aby chuťové bunky vašich hostí boli skutočnou hostinou. Tento pokrm si navyše môžeme pripraviť aj ako obed či večeru pre seba, najmä keď nemáme veľa času. Skvele poslúži aj pri slávnostných rodinných večerách, kedy máme čo do činenia s náročnými gurmánmi!

Bolonské rizoto - jednoduchý a rýchly pokrm na prípravu!


Recept na klasické bolonské rizoto zahŕňa použitie len niekoľkých ingrediencií a navyše vyžaduje v kuchyni chvíľku trpezlivosti, pokiaľ ryža nezmäkne. Náročnosti sa teda báť nemusíme – tento pokrm zvládne pripraviť doslova každý, aj keď nemá žiadne kulinárske skúsenosti. Navyše nám väčšinou trvá asi 20 minút, kým sa rizoto s paradajkovou omáčkou objaví na našich tanieroch. Jednoduché, že?

Čo podávať rizoto s paradajkovou omáčkou?


Rizoto s paradajkovou omáčkou môžeme podávať akokoľvek. Ak nám chýba „mäsový prvok“, tak pri príprave paradajkovej omáčky do nej môžeme pridať mleté hovädzie alebo bravčové mäso. Na druhú stranu, pokiaľ chceme, aby pokrm vyzeral opticky ešte lepšie, môžeme ho ozdobiť lístkami bazalky alebo petržlenovou vňaťou. Inak bolonské rizoto je kompletné jedlo a malo by účinne uspokojiť našu chuť do jedla.

Ingredience

4

Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:

ingredient_quantity
recipe ingredient
Bravčové mäso, čerstvé, bedrové, sviečková, oddeliteľné iba chudé, surové
350  g
Ryža, biela, dlhá zrná, predvarená, neohrozená, varená
200  g
cibuľa
50  g
cesnak
5  g
olivový olej
13.5  g
čerstvá bazalka
2  g
syr parmezán
20  g
sépiové špagety
44  g
MAGGI Spaghetti Bolognese 42g
42  g
Zkopírovat

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

sacharidy
28.8 g
energie
287.5 kcal
tuky
7.2 g
proteín
24.3 g
Informace na porci

Postup

26 Min
  • Krok 1

    5 Min
    Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a mäso nakrájame na kocky. MAGGI nápady - Bolonské špagety rozpustite podľa návodu na obale a dobre premiešajte.
  • Krok 2

    5 Min
    Na panvici rozohrejte olej, potom pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme mäso a pár minút opekáme.
  • Krok 3

    15 Min
    Po chvíli nasypte ryžu do panvice a znova premiešajte. Pridajte MAGGI nápady Bolonské špagety a varte, kým nie je ryža hotová. V prípade, že ryža bude po odparení tekutiny stále tvrdá, prilejte trochu horúcej vody.
  • Krok 4

    1 Min
    Pripravené rizoto podávame s paradajkami, posypané syrom a trochou nasekanej bazalky.
Rizoto s boloňskou omáčkou

Krok 1 4

Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a mäso nakrájame na kocky. MAGGI nápady - Bolonské špagety rozpustite podľa návodu na obale a dobre premiešajte.

Rizoto s boloňskou omáčkou

Krok 2 4

Na panvici rozohrejte olej, potom pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme mäso a pár minút opekáme.

Rizoto s boloňskou omáčkou

Krok 3 4

Po chvíli nasypte ryžu do panvice a znova premiešajte. Pridajte MAGGI nápady Bolonské špagety a varte, kým nie je ryža hotová. V prípade, že ryža bude po odparení tekutiny stále tvrdá, prilejte trochu horúcej vody.

Rizoto s boloňskou omáčkou

Krok 4 4

Pripravené rizoto podávame s paradajkami, posypané syrom a trochou nasekanej bazalky.

Recept jako PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
Pridali ste 0 z 6 povolených media item entities.
11 + 1 =
Please fill the captcha field

Objavte viac

  • bravčové
  • Desiata
  • Dni v týždni
  • Do 300 kal
  • Európska
  • Fúzie
  • Hlavný chod
  • Lacné
  • Málo soli
  • miska
  • Obed
  • Paradajková základňa
  • Rodinné jedlá
  • ryža
  • Ryžové riady
  • Slávnosť
  • S nízkym obsahom cukru
  • Stredomorská
  • syr
  • Talianska
  • Večera
  • Vysoký obsah bielkoviny
  • Zdroj bielkovín
  • zvyšky

Více zajímavých receptů

Show more recipes

  • Krémové rizoto s paradajkami

    Krémové rizoto s paradajkami

    28 Min jednoduchý
  • Rizoto s hráškom a chorizom

    Rizoto s hráškom a chorizom

    25 Min jednoduchý

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Vyhlásenie o prístupnosti
  • Cookies
  • Ochrana súkromia