Rizoto je jedlo, ktoré väčšina z nás už veľmi dobre pozná. Mäkké zrnká ryže v aromatickej omáčke so zeleninou alebo mäsom je pokrm, ktorý je jednoduchý a rýchly na prípravu. Ukazuje sa, že klasické rizoto pochádza z Talianska. Práve tam, tesne po začiatku kontinentálneho pestovania ryže, padlo rozhodnutie pripraviť ju v rôznych verziách. Keď sa navyše povie bolonské rizoto, dá sa s istotou povedať, že „talianske“ jedlo už asi neexistuje. Bolonská omáčka je tiež jedným z hlavných produktov slnečného Talianska a prvýkrát bola pripravená – ako už jej názov napovedá – v oblasti Bologna v slnečnom Toskánsku. Rizoto s touto omáčkou je skvelý
nápad na obed , večeru a ďalšie.
Rizoto s paradajkovou omáčkou – jedinečná kombinácia surovín na každú príležitosť!
Pravdepodobne sme už neraz chceli našich hostí prekvapiť originálnym nápadom na obed. Vtedy sme hľadali inšpiráciu online, ale nie vždy to bolo vhodné na konkrétnu príležitosť. Potom sa riešením ukáže byť klasické rizoto s paradajkovou omáčkou. Je to zaručený spôsob, ako zaistiť, aby chuťové bunky vašich hostí boli skutočnou hostinou. Tento pokrm si navyše môžeme pripraviť aj ako obed či večeru pre seba, najmä keď nemáme veľa času. Skvele poslúži aj pri slávnostných rodinných večerách, kedy máme čo do činenia s náročnými gurmánmi!
Bolonské rizoto - jednoduchý a rýchly pokrm na prípravu!
Recept na klasické bolonské rizoto zahŕňa použitie len niekoľkých ingrediencií a navyše vyžaduje v kuchyni chvíľku trpezlivosti, pokiaľ ryža nezmäkne. Náročnosti sa teda báť nemusíme – tento pokrm zvládne pripraviť doslova každý, aj keď nemá žiadne kulinárske skúsenosti. Navyše nám väčšinou trvá asi 20 minút, kým sa rizoto s paradajkovou omáčkou objaví na našich tanieroch. Jednoduché, že?
Čo podávať rizoto s paradajkovou omáčkou?
Rizoto s paradajkovou omáčkou môžeme podávať akokoľvek. Ak nám chýba „mäsový prvok“, tak pri príprave paradajkovej omáčky do nej môžeme pridať mleté hovädzie alebo bravčové mäso. Na druhú stranu, pokiaľ chceme, aby pokrm vyzeral opticky ešte lepšie, môžeme ho ozdobiť lístkami bazalky alebo petržlenovou vňaťou. Inak bolonské rizoto je kompletné jedlo a malo by účinne uspokojiť našu chuť do jedla.