Táto misa bola optimalizovaná na 3 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Najprv nakrájajte biele pečivo na kocky a zalejte ho mliekom, aby sa do neho vsiaklo. Pridajte mleté mäso.
Krok číslo 2
1 Min
Do zmesi ďalej rukou zamiešajte 1 vajce a asi 2 lyžice nakrájanej čerstvej šalvie (alebo inú čerstvú bylinku, čo máte radi). Zmes dosoľte a okoreňte a nechajte ju odpočívať v izbovej teplote počas doby, keď budete pripravovať omáčku.
Krok číslo 3
10 Min
Cibuľu nakrájajte najemno a osmažte ju do sklovita na troške oleja, potom pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Spoločne restujte asi 1 minútu. Teraz k cibuli a cesnaku vyklopte celú konzervu sekaných paradajok. Omáčku okoreňte lyžicou sušeného oregana a rímskej rasce, 2 - 3 kvapkami Maggi Tekutého korenia, soľou a korením. Nechajte ju na miernom ohni pod pokrievkou variť asi 5 minút. Môžete ju nariediť trochou vody.
Krok číslo 4
20 Min
Medzitým nalejte do zapekacej misy alebo panvice vhodnej na pečenie trochu oleja. Mokrými rukami tvorte z mäsovej zmesi guličky a vyskladajte ich vedľa seba. V rúre predhriatej na 180 stupňov predpečte mäsové guľky, tak aby sa na povrchu tzv. zatiahli, bude to trvať cca 15 - 20 minút.
Krok číslo 5
15 Min
Teraz k mäsu prilejte omáčku a všetko zakryte alobalom alebo pokrievkou, ďalej pečte asi 10 - 15 minút.
Krok číslo 6
5 Min
Nakoniec povrch posypte nastrúhaným tučným syrom a dopékejte už odkryté, kým sa syr neroztopí.
Krok číslo 7
4 Min
Podávajte napríklad s cestovinami alebo bielym pečivom.
Krok číslo 1
7
Najprv nakrájajte biele pečivo na kocky a zalejte ho mliekom, aby sa do neho vsiaklo. Pridajte mleté mäso.
Krok číslo 2
7
Do zmesi ďalej rukou zamiešajte 1 vajce a asi 2 lyžice nakrájanej čerstvej šalvie (alebo inú čerstvú bylinku, čo máte radi). Zmes dosoľte a okoreňte a nechajte ju odpočívať v izbovej teplote počas doby, keď budete pripravovať omáčku.
Krok číslo 3
7
Cibuľu nakrájajte najemno a osmažte ju do sklovita na troške oleja, potom pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Spoločne restujte asi 1 minútu. Teraz k cibuli a cesnaku vyklopte celú konzervu sekaných paradajok. Omáčku okoreňte lyžicou sušeného oregana a rímskej rasce, 2 - 3 kvapkami Maggi Tekutého korenia, soľou a korením. Nechajte ju na miernom ohni pod pokrievkou variť asi 5 minút. Môžete ju nariediť trochou vody.
Krok číslo 4
7
Medzitým nalejte do zapekacej misy alebo panvice vhodnej na pečenie trochu oleja. Mokrými rukami tvorte z mäsovej zmesi guličky a vyskladajte ich vedľa seba. V rúre predhriatej na 180 stupňov predpečte mäsové guľky, tak aby sa na povrchu tzv. zatiahli, bude to trvať cca 15 - 20 minút.
Krok číslo 5
7
Teraz k mäsu prilejte omáčku a všetko zakryte alobalom alebo pokrievkou, ďalej pečte asi 10 - 15 minút.
Krok číslo 6
7
Nakoniec povrch posypte nastrúhaným tučným syrom a dopékejte už odkryté, kým sa syr neroztopí.
Krok číslo 7
7
Podávajte napríklad s cestovinami alebo bielym pečivom.
Recept jako PDF
Share with friends
Aktivujte odkaz tretej strany
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu
Ďakujeme za vaše hodnotenie
Tešíme sa na vaše hodnotenie
Tento produkt/recept ste už hodnotili
Kliknite na počet hviezdičiek, ktorými chceš hodnotiť. Čím väčšie číslo, tým lepšie hodnotenie.
Komentář 0