Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

0
60Min
prechodný
Mäsové guľky majú okrem skvelej chuti jednu výnimočnú vlastnosť - hodí sa prakticky ku všetkému! Budú tak ideálnym pomocníkom vo chvíľach, keď vám v kuchyni odíde inšpirácia. Vďaka pečeniu budú guličky krásne chrumkavé na povrchu i šťavnaté vnútri. Nebude im tak nič chýbať! Až potom guličky prelejete paradajkovou omáčkou, nasajú jej špecifickú chuť a vzájomne si dodajú to najlepšie zo seba.

Ingredience

-
3
+

Táto misa bola optimalizovaná na 3 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií: Sem

mleté mäso
400 g
biely rožok alebo podobné pečivo
1.5 kusy
mlieko
100 ml
čerstvá šalvia
1 stonka
vajce
1 kus
krájané paradajky
1 plechovka
cibuľa
1 menšie
cesnak
1 strúčik
olej
1 lyžica
sušené oregano
0.5 lyžička
rímska rasca
1 štipka
0.5 lyžička
soľ
1 štipka
čierne korenie
1 štipka
tučný sýr
100 g

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Ingrediencie sú teraz vo vašej schránke
.

Výživové údaje

energie
653.76 kcal
proteín
37.44 g
sacharidy
22.1 g
tuky
46.35 g
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

60 Min
Krok číslo 1
5 Min
Najprv nakrájajte biele pečivo na kocky a zalejte ho mliekom, aby sa do neho vsiaklo. Pridajte mleté ​​mäso.
Krok číslo 2
1 Min
Do zmesi ďalej rukou zamiešajte 1 vajce a asi 2 lyžice nakrájanej čerstvej šalvie (alebo inú čerstvú bylinku, čo máte radi). Zmes dosoľte a okoreňte a nechajte ju odpočívať v izbovej teplote počas doby, keď budete pripravovať omáčku.
Krok číslo 3
10 Min
Cibuľu nakrájajte najemno a osmažte ju do sklovita na troške oleja, potom pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Spoločne restujte asi 1 minútu. Teraz k cibuli a cesnaku vyklopte celú konzervu sekaných paradajok. Omáčku okoreňte lyžicou sušeného oregana a rímskej rasce, 2 - 3 kvapkami Maggi Tekutého korenia, soľou a korením. Nechajte ju na miernom ohni pod pokrievkou variť asi 5 minút. Môžete ju nariediť trochou vody.
Krok číslo 4
20 Min
Medzitým nalejte do zapekacej misy alebo panvice vhodnej na pečenie trochu oleja. Mokrými rukami tvorte z mäsovej zmesi guličky a vyskladajte ich vedľa seba. V rúre predhriatej na 180 stupňov predpečte mäsové guľky, tak aby sa na povrchu tzv. zatiahli, bude to trvať cca 15 - 20 minút.
Krok číslo 5
15 Min
Teraz k mäsu prilejte omáčku a všetko zakryte alobalom alebo pokrievkou, ďalej pečte asi 10 - 15 minút.
Krok číslo 6
5 Min
Nakoniec povrch posypte nastrúhaným tučným syrom a dopékejte už odkryté, kým sa syr neroztopí.
Krok číslo 7
4 Min
Podávajte napríklad s cestovinami alebo bielym pečivom.
Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Krok číslo 1 7

Najprv nakrájajte biele pečivo na kocky a zalejte ho mliekom, aby sa do neho vsiaklo. Pridajte mleté ​​mäso.

Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Krok číslo 2 7

Do zmesi ďalej rukou zamiešajte 1 vajce a asi 2 lyžice nakrájanej čerstvej šalvie (alebo inú čerstvú bylinku, čo máte radi). Zmes dosoľte a okoreňte a nechajte ju odpočívať v izbovej teplote počas doby, keď budete pripravovať omáčku.

Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Krok číslo 3 7

Cibuľu nakrájajte najemno a osmažte ju do sklovita na troške oleja, potom pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Spoločne restujte asi 1 minútu. Teraz k cibuli a cesnaku vyklopte celú konzervu sekaných paradajok. Omáčku okoreňte lyžicou sušeného oregana a rímskej rasce, 2 - 3 kvapkami Maggi Tekutého korenia, soľou a korením. Nechajte ju na miernom ohni pod pokrievkou variť asi 5 minút. Môžete ju nariediť trochou vody.

Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Krok číslo 4 7

Medzitým nalejte do zapekacej misy alebo panvice vhodnej na pečenie trochu oleja. Mokrými rukami tvorte z mäsovej zmesi guličky a vyskladajte ich vedľa seba. V rúre predhriatej na 180 stupňov predpečte mäsové guľky, tak aby sa na povrchu tzv. zatiahli, bude to trvať cca 15 - 20 minút.

Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Krok číslo 5 7

Teraz k mäsu prilejte omáčku a všetko zakryte alobalom alebo pokrievkou, ďalej pečte asi 10 - 15 minút.

Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Krok číslo 6 7

Nakoniec povrch posypte nastrúhaným tučným syrom a dopékejte už odkryté, kým sa syr neroztopí.

Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Krok číslo 7 7

Podávajte napríklad s cestovinami alebo bielym pečivom.

Recept jako PDF
Stáhnout
Share with friends

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Ďakujeme za vaše hodnotenie
Tešíme sa na vaše hodnotenie

Tento produkt/recept ste už hodnotili

Kliknite na počet hviezdičiek, ktorými chceš hodnotiť. Čím väčšie číslo, tým lepšie hodnotenie.

Potvrdiť
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno