Aromatická kyslá kapusta s hubami , skutočná delikatesa poľskej kuchyne. Na ich stoloch sa vyskytuje oddávna a je nepostrádateľným prvkom štedrovečernej večere. Toto jedlo je extrémne aromatické a ľahko sa pripravuje.
Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Najprv vytlačíme kyslú kapustu, aby ste odstránili prebytočnú kyslosť. Ak je kapusta príliš kyslá, môžeme ju ešte ľahko prepláchnuť pod studenou vodou. Potom, čo máme kapustu vytlačenú, ju podlejeme vodou a dáme variť, kým nezmäkne. Počas varenia sa kapusta ešte trošku zbaví svojej kyslosti.
Huby namočíme a uvaríme zvlášť s kockou vývaru. Potom huby vyberieme (vodu necháme) a nakrájame na rezančeky.
Cibuľu olúpeme a nakrájame, speníme na masle. Potom pridáme nahraté huby a chvíľu opekáme.
Cibuľu as hubami spojíme s kapustou a niekoľko minút podusíme
Podľa chuti pridáme cukor a korenie.
Nakoniec prilejeme hubový vývar (ktorý ste získali z varenia húb) do kapusty. Tento vývar dodá pokrmu intenzívnu hubovú chuť. Chvíľu dusíme kým sa chute nespoja.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu