Talianska omeleta
15Min
jednoduchý
Vajce, celé, surové, čerstvé
40 g
Pšeničná múka, chlieb, neohrozené
6 g
Mlieko s nízkym obsahom sodíka
4 g
Maslo, solené
24 g
soľ
1 g
čierne korenie
1 g
paradajky
30 g
Korenie, bazalka, sušené
2 g
Syr, parmezán, strúhaný
20 g
2 lyžičky
.
Výživové údaje
energie
172.14 kcal
proteín
6.11 g
sacharidy
4.47 g
tuky
14.57 g
Informace na porci
Postup
15 Min
Krok číslo 1
5 Min
Vajcia rozklepnite do stredne veľkej misky, pridajte múku, mlieko, MAGGI Tekuté korenie a všetko premiešajte do hladka. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
Krok číslo 2
5 Min
Rozohrejte panvicu a nechajte na nej rozpustiť 1 lyžicu masla. Až sa maslo rozpustí, vlejte do panvice pripravenú zmes. Na miernom ohni potom omeletu opekajte dve minúty z každej strany. Pokiaľ máte radšej vláčnejšia konzistenciu, omeletu opekajte len minútu a pol z každej strany.
Krok číslo 3
5 Min
Omeletu posypte horou nastrúhaného parmezánu, pridajte nakrájané cherry paradajky a nakoniec všetko ozdobte lístkami bazalky. Omeletu preložte napoly a servírujte.
Komentář 0