Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Najprv si pripravte marinádu na mäso z 2 lyžíc dijonskej horčice, 1 lyžice MAGGI Tekutého korenia, kyslej smotany a soli.
Všetko dôkladne premiešajte a do marinády vložte nakrájanú bravčovú panenku spolu s jednou strednou cibuľou nakrájanou na väčšie kúsky (aby sa potom dala napichať na špízy). Marinujte minimálne 6 hodín.
Potom si pripravte zeleninu - jednu cuketu a jednu papriku, tie nakrájajte a v mise zamiešajte s olivovým olejom.
Mäso si minimálne 30 minút pred pečením vyberte z chladničky a pred napichováním na špajli z neho stiahnite prsty marinádu. Pnenku, cibuľu, zeleninu a nakrájanú anglickú slaninu potom striedavo napichujte na špajle a takto pripravené špízy pečte na grile. Ak máte gril na drevené uhlie, namiesto špajlí použite kovové ihly.
Amt