Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Najskôr si pripravte ochutený olej na potieranie zeleninových špízov. Zmiešajte balzamikový ocot, MAGGI Tekuté korenie, olivový olej, rozmarín a trochu čerstvo namletého korenia.
Na špajdle alebo grilovacie ihly striedavo napichujte zeleninu – kúsky papriky, cherry paradajky, červenú cibuľu, prekrojené šampiňóny a plátky cukety a baklažánu.
Špízy vyskladajte na grilovaciu tácku, osoľte a potrite ochuteným olejom. Zeleninu zo všetkých strán ogrilujte.
Pripravte si dip – v miske zmiešajte kyslú smotanu, pretlačený cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, bazalku a štipku soli.
Pripravené špízy podávajte s bylinkovým dipom alebo ako prílohu k mäsu.