Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Grilované chobotnice

Grilované chobotnice

(0)
55 Min
jednoduchý

Chobotnice sa na našich griloch objavujú stále častejšie. Je to zaujímavá zmena, najmä ak máte vy a vaši blízki radi morské plody. Ich príprava sa zdá zložitá, ale nie je. Pokiaľ chcete prekvapiť svojich priateľov a rodinu novým pokrmom – tento recept na grilované chobotnice je presne pre vás.


Grilované chobotnice - nápad na spestrenie vášho grilovacieho menu

Grilovanie chobotníc je spôsob, ako zachytiť podstatu chuti mora a ponúknuť svojim hosťom niečo jedinečné a prekvapivé. Dobre pripravená chobotnica má jemnú chuť a konzistenciu, ktorá sa vám rozplýva na jazyku. Kľúčovým krokom je starostlivé očistenie a marinovanie alebo okorenenie týchto morských plodov. V našom recepte na grilované kalamáre si môžete marinádu pripraviť okrem iného: s citrónovou trávou, cesnakom, ustrícovou omáčkou, cibuľou, chilli, cukrom a MAGGI. Akonáhle sú kalmáre na grile, potrite ich zostávajúcou marinádou, aby získali ešte hlbšiu a intenzívnejšiu chuť.

Ingredience

4

Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:

ingredient_quantity
recipe ingredient
kalamary
600  g
Biele víno
100  ml
čerstvý zázvor
5  g
citrónová tráva
10  g
cesnak
10  g
cibuľa
10  g
voda
30  g
ustricová omáčka
2  lyžice
Papriky, jalapeňo, surové
1 
cukor
30  g
ľadový šalát
1  hlávka
čerstvá bazalka
15  g
citrónová kôra
15  g
MAGGI Tekuté korenie
20  g
Zkopírovat

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

sacharidy
19.8 g
energie
220.6 kcal
tuky
2.3 g
proteín
25 g
Informace na porci

Postup

55 Min
  • Krok 1

    15 Min
    Čerstvé kalamáre očistite – odstráňte vnútornosti a hlavu, odstráňte vonkajšiu šupku a prepláchnite studenou vodou. Potom kalamáre zvnútra i zvonku potrite zmesou bieleho vína a zázvoru.
  • Krok 2

    10 Min
    Pripravte si špízy. Namočte ich aspoň na 30 minút do studenej vody, aby sa na grile nepripálili. Napichnite kalamáre na špajle.
  • Krok 3

    15 Min
    Ďalším krokom bude zmiešanie marinády na kalamáre. Do veľkej misy dajte: citrónovú trávu, nasekaný cesnak, nasekanú cibuľu, ustricovú omáčku, čili prášok, cukor, korenie MAGGI, vodu. Dobre miešajte, kým sa marináda nerozpustí a nespojí. Pomaly nalejte marinádu na kalamáre a marinujte aspoň 15 minút v chladničke. Grilované chobotnice
  • Krok 4

    10 Min
    Po vybratí chobotníc z chladničky položte špízy z chobotníc na gril a grilujte z každej strany asi 5 minút. Počas grilovania pravidelne potierajte marinádou z oboch strán, aby ste dosiahli krásnu zlatistú farbu a bohatú chuť. Grilované chobotnice
  • Krok 5

    5 Min
    Pripravené špízy z kalamárov dajte na tanier s hlávkovým šalátom, bylinkami, citrónom a chilli. Počas jedla pokvapkajte chobotnicu citrónovou šťavou, aby bola ešte chutnejšia. Grilované chobotnice
Grilované chobotnice

Krok 1 5

Čerstvé kalamáre očistite – odstráňte vnútornosti a hlavu, odstráňte vonkajšiu šupku a prepláchnite studenou vodou. Potom kalamáre zvnútra i zvonku potrite zmesou bieleho vína a zázvoru.

Grilované chobotnice

Krok 2 5

Pripravte si špízy. Namočte ich aspoň na 30 minút do studenej vody, aby sa na grile nepripálili. Napichnite kalamáre na špajle.

Grilované chobotnice

Krok 3 5

Ďalším krokom bude zmiešanie marinády na kalamáre. Do veľkej misy dajte: citrónovú trávu, nasekaný cesnak, nasekanú cibuľu, ustricovú omáčku, čili prášok, cukor, korenie MAGGI, vodu. Dobre miešajte, kým sa marináda nerozpustí a nespojí. Pomaly nalejte marinádu na kalamáre a marinujte aspoň 15 minút v chladničke.

Grilované chobotnice

Krok 4 5

Po vybratí chobotníc z chladničky položte špízy z chobotníc na gril a grilujte z každej strany asi 5 minút. Počas grilovania pravidelne potierajte marinádou z oboch strán, aby ste dosiahli krásnu zlatistú farbu a bohatú chuť.

Grilované chobotnice

Krok 5 5

Pripravené špízy z kalamárov dajte na tanier s hlávkovým šalátom, bylinkami, citrónom a chilli. Počas jedla pokvapkajte chobotnicu citrónovou šťavou, aby bola ešte chutnejšia.

Recept jako PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
Pridali ste 0 z 6 povolených media item entities.
1 + 5 =
Please fill the captcha field

Objavte viac

  • Bez bravčového mäsa
  • Do 300 kal
  • Európska
  • Grilovanie
  • Hlavný chod
  • Málo soli
  • morské plody
  • Občerstvenie
  • Obed
  • ostatné
  • Porcia zeleniny/ovocia
  • Predjedlo
  • Rodinné jedlá
  • S nízkym obsahom cukru
  • Stredomorská
  • Večera
  • Vysoký obsah bielkoviny
  • Zdroj bielkovín

Více zajímavých receptů

Show more recipes

  • Pikantné grilované rebierka

    Pikantné grilované rebierka

    550 Min jednoduchý
  • Grilované zeleninové špízy

    Grilované zeleninové špízy

    35 Min jednoduchý

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Cookies
  • Ochrana súkromia