Zatiaľ čo mnohí dospelí špenát milujú, môže byť niekedy ťažké povzbudiť deti, aby ho pravidelne jedli. Ťažko sa čudovať, keď má podobu zelenej kaše... Je to iný príbeh, keď sa podáva v oveľa atraktívnejšej podobe špenátových závitkov so šunkou .
Táto misa bola optimalizovaná na 6 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Špenát prehrejeme na panvici s maslom. Keď sa väčšina vody odparí, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Vyprážame, kým sa voda neodparí, a potom dáme bokom vychladnúť.
Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešame s vychladnutým špenátom. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a tiež spojte so špenátom, jemne premiešajte.
Špenátovú zmes rozotrite rovnomerne na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 15 minút pri 200°C.
Tvaroh zmiešajte s jogurtom a chrenovou omáčkou. Pridajte kôpor a dochuťte soľou a korením. Pripravenú zmes rozotrite na vychladnutý špenátový základ a na vrch položte plátky šunky.
Roládu zrolujte. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a dajte na niekoľko hodín do chladničky.
Vychladnutú roládu nakrájajte na hrubé plátky a podávajte s ďalšou porciou chrenovej omáčky.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu