Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Špargľová polievka s kôprom

Špargľová polievka s kôprom

(0)
31 Min
jednoduchý

Dolné Sliezsko je preslávené svojou špargľou. Cestou do mesta míňam polia prikryté fóliou, čoskoro pod ním vyrastie krásna dolnosliezska špargľa, pýcha regiónu. Zatiaľ ale siaham po tom holandskom. Na ten náš domáci je ešte skoro a jar vo mne prebudila chuť na špargľovú polievku.

Moja špargľová polievka bola zo zelenej špargle, mám ju radšej ako bielu, podľa mňa má zaujímavejšiu chuť a nemusí sa lúpať, čo je tiež cenná výhoda. Stačí otrhať drevnaté konce (každú špargľu lámte zvlášť - odlomí sa na správnom mieste), umyte stonky, nakrájajte ich a hodte do hrnca (okrem špičiek, ktoré sa rýchlo varia - v samostatnom hrnci).

Tentokrát polievka s príjemnou kôprovou vôňou – vďaka veľkému množstvu kôpru, pridávaného počas varenia a samozrejme tiež používaného na ozdobenie polievky na tanieroch.

Špargľovú polievku je možné podávať aj ako krém – po uvarení ju stačí rozmixovať na krém. Potom do polievky pridáme hlávky špargle na tanieroch, aj keď ich samozrejme môžeme rozmixovať, ak chceme mať polievku vo verzii „na cestách“.

Dobrú chuť!

Ingredience

4

Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:

ingredient_quantity
recipe ingredient
Špargľa, surová
500  g
zemiaky
3  kusy
Paštrnák, surový
100  g
zeler
30  g
kôpor
40  g
voda
700  g
cesnak
4  g
citrónová šťava
5  g
soľ
1  g
Cukry, granulované
0.67  lyžička
smetana
60  g
olivový olej
14  g
MAGGI Zeleninový bujón
15  g
Zkopírovat

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

sacharidy
17 g
energie
134.1 kcal
tuky
5.8 g
proteín
5 g
Informace na porci

Postup

31 Min
  • Krok 1

    5 Min
    Petržlen a zeler nastrúhajte na jemnom strúhadle. V hrnci rozohrejte 2 lyžice olivového oleja, zeleninu na ňom poduste dozlatista, aby zmäkla a rozvoňala sa. Ku koncu pridajte 2 prelisované strúčiky cesnaku a polovicu nasekaného čerstvého kôpru, krátko spolu orestujte, aby cesnak nezhorkol.
  • Krok 2

    15 Min
    Do podusenej zeleniny prilejte 700 ml vody a pridajte 1,5 kocku zeleninového bujónu Maggi, dobre rozmiešajte a priveďte do varu. Pridajte 3 väčšie olúpané zemiaky nakrájané na malé kocky, zľahka osoľte a varte približne 10 minút, kým zemiaky nezmäknú. Medzitým umyte špargľu, odlomte drevnaté konce a oddeľte špičky.
  • Krok 3

    10 Min
    V menšom hrnci priveďte do varu 0,5 litra vody so štipkou cukru. Do vriacej vody vložte špičky špargle a varte ich 1 minútu. Potom ich sceďte a pridajte do hlavného hrnca s polievkou. Stonky špargle nakrájajte na malé kocky a pridajte aj do polievky. Varte ďalších 8 minút, aby špargľa zmäkla, ale zostala stále svieža.
  • Krok 4

    1 Min
    Polievku zjemnite 100 ml smotany na šľahanie alebo na varenie a dobre premiešajte. Ak chcete, dochuťte soľou, čiernym korením a zvyškom nasekaného kôpru pre sviežu arómu. Podávajte horúce, ideálne s čerstvým pečivom.

Recept jako PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
Pridali ste 0 z 6 povolených media item entities.
5 + 14 =
Please fill the captcha field

Objavte viac

  • Dni v týždni
  • Do 300 kal
  • Európska
  • Jar
  • Lacné
  • Málo soli
  • Obed
  • Polievka
  • polievka
  • polievky
  • Porcia zeleniny/ovocia
  • Predjedlá
  • Predjedlo
  • vegetariáni
  • Vriaci
  • Vysoký obsah vlákniny
  • Zdroj bielkovín
  • Zdroj vlákniny

Více zajímavých receptů

Show more recipes

  • Špargľová polievka – krémová polievka zo zelenej špargle s pečeným lososom

    Špargľová polievka – krémová polievka zo zelenej špargle s pečeným lososom

    58 Min prechodný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Vyhlásenie o prístupnosti
  • Cookies
  • Ochrana súkromia