Dolné Sliezsko je preslávené svojou špargľou. Cestou do mesta míňam polia prikryté fóliou, čoskoro pod ním vyrastie krásna dolnosliezska špargľa, pýcha regiónu. Zatiaľ ale siaham po tom holandskom. Na ten náš domáci je ešte skoro a jar vo mne prebudila chuť na špargľovú polievku.
Moja špargľová polievka bola zo zelenej špargle, mám ju radšej ako bielu, podľa mňa má zaujímavejšiu chuť a nemusí sa lúpať, čo je tiež cenná výhoda. Stačí otrhať drevnaté konce (každú špargľu lámte zvlášť - odlomí sa na správnom mieste), umyte stonky, nakrájajte ich a hodte do hrnca (okrem špičiek, ktoré sa rýchlo varia - v samostatnom hrnci).
Tentokrát polievka s príjemnou kôprovou vôňou – vďaka veľkému množstvu kôpru, pridávaného počas varenia a samozrejme tiež používaného na ozdobenie polievky na tanieroch.
Špargľovú polievku je možné podávať aj ako krém – po uvarení ju stačí rozmixovať na krém. Potom do polievky pridáme hlávky špargle na tanieroch, aj keď ich samozrejme môžeme rozmixovať, ak chceme mať polievku vo verzii „na cestách“.
Dobrú chuť!
Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu