Neexistuje lepší spôsob, ako jesť špargľu, ako špargľovú polievku. Krém zo zelenej špargle s pečeným lososom je toho nezvratným dôkazom.
Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Lososa umyjeme, osušíme papierovou utierkou a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme soľou. Pripravenú rybu vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C a pečiem 30 minút.
Medzitým si pripravíme polievku. Špargľu umyjem, odlomíme a vyhodíme drevnaté konce, ale nelúpeme ho. Odrežeme hlavy, zvyšok zalejeme vývarom a varíme 15 minút.
Hotovú polievku zložím zo sporáka.
V malom hrnci dáme variť asi 0,5 l vody, pridáme štipku soli a cukru, do vriacej vody hodíme hlávky špargle a varíme 5 minút.
Medzitým polievku rozmixujeme do hladka, pridáme smotanu a dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
Uvarené hlávky špargle scedíme.
Polievku podávame s kúskami pečeného lososa a hlavičkami špargle. Hlavičky špargle môžeme tiež pridať priamo do hrnca s polievkou 5 minút pred koncom varenia a polievku s nimi rozmixovať do hladkej konzistencie.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu