Táto misa bola optimalizovaná na 3 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Odstráňte špičky (letky) z kuracích krídiel, pokiaľ ich ešte majú, a každé krídlo rozrežte na dve časti v kĺbe.
Vo veľkej mise zmiešajte paradajkový pretlak, cukor, sójovú omáčku, ocot, mletú papriku, chilli a nasekaný cesnak. Všetko dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili do hustej marinády.
Pridajte do marinády kuracie krídelká, dôkladne ich v nej obaľte. Prikryte misu potravinárskou fóliou a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny – ideálne však cez noc, aby mäso dobre natiahlo chuť.
Pred pečením predhrejte rúru na 200 °C (horný/dolný ohrev).
Pripravte si plech vyložený papierom na pečenie a rozložte naň krídelká v jednej vrstve. Pečte 20 minút, potom ich obráťte, potrite zvyšnou marinádou a dopečte ďalších 20 minút dozlatista a chrumkava.
Hotové krídelká podávajte posypané nasekanou jarnou cibuľkou. Skvele chutia samotná alebo s čerstvým pečivom, dipom či zeleninovým šalátom.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu