Máte radi jedlá z hydiny? Hľadáte jednoduché recepty na jedlá z tohto mäsa? Šťavnaté vyprážané kuracie prsia sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť počas týždňa aj na víkendovú večeru s rodinou. Na prípravu chutného mäsa potrebujete len niekoľko surovín. Čas prípravy vrátane marinovania je menej ako hodina. Vďaka tomu je príprava tohto pokrmu naozaj jednoduchá aj pre začiatočníkov. Samozrejme, recept si môžete prispôsobiť podľa svojich predstáv, napríklad pridaním iného obľúbeného korenia alebo nakrájaním mäsa na kocky. Ako však pripraviť kuracie prsia, aby boli šťavnaté a jemné?
Najprv kurča dôkladne umyte a potom osušte. Nadrobno nakrájajte 2 strúčiky cesnaku a pridajte tekutý vývar Maggi v nádobe. Vložte aj trochu čierneho korenia, najlepšie čerstvo mletého. Pridajte aj lyžicu olivového oleja. Po dôkladnom premiešaní týchto ingrediencií získate marinádu. Teraz ňou dôkladne potrite kurča a potom ho vložte do chladničky aspoň na pol hodiny. To umožní, aby sa všetky chute krásne spojili a kurča nasiaklo chuťami. Po uplynutí tejto doby začnite smažiť. Kuracie prsia opečte na panvici na strednom výkone. Pravidelne ho otáčajte z jednej strany na druhú, aby bolo rovnomerne prepečené. Celkový čas vyprážania je približne štvrť hodiny. Použite celú pripravenú marinádu, pretože tekutá časť sa určite trochu odparí. Hotovo! Potrebujete len pár ingrediencií a chuť je úžasná. Presvedčte sa o tom sami, keď vyskúšate pripraviť mäso podľa našich tipov.
S akou prílohou sa toto mäso najlepšie podáva? Kuracie prsia výborne chutia s pečenými zemiakmi, varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo ryžou. Deti milujú večere, ktorých súčasťou sú zlatisté hranolčeky. Nezabudnite na zeleninové prílohy. Tie môžu zahŕňať brokolicu, mrkvu a fazuľu z vody alebo z panvice. Dobre funguje aj sezónny šalát, napríklad taký, ktorého základom je ľadový šalát, paradajky a cibuľa alebo pažítka. Alebo možno dávate prednosť domácemu, tradičnému šalátu s jablkami a mrkvou? Stačí si vybrať, čo máte vy alebo vaša rodina najradšej. A tiež to, čo máte čas uvariť, ale je určené ako rýchle, výživné mäsové jedlo. Tak akurát na popoludnie medzi vyučovaním na vysokej škole alebo ako rýchla večera po dni strávenom v práci. Pridanie tekutého bujónu Maggi dodáva mäsu nefalšovanú, úžasnú chuť. Už viete, ako pripraviť kuracie prsia na panvici. My vám môžeme len popriať, aby ste si na ňom pochutnali!