Táto misa bola optimalizovaná na 6 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Rúru predhrejte na 200 °C horný/spodný ohrev (teplovzdušná rúra na 170 °C).
Sceďte pasírované paradajky z plechovky, zlejte paradajkovú šťavu a paradajky nakrájajte na malé kúsky. Zliatu paradajkovú šťavu pridajte do pripravenej vody.
Na omáčku z mletého mäsa: v hrnci rozohrejte čistý slnečnicový olej. Opečte na ňom mleté mäso a pridajte paradajkovú šťavu. Vmiešajte MAGGI základ na bolonské špagety, priveďte do varu a za občasného miešania varte na miernom ohni 5 minút. Vmiešajte paradajky.
Na bešamel: ohrejte mlieko v hrnci. Vmiešajte smotanu. Za stáleho miešania privedieme do varu. Tavený syr rozdelíme na malé kúsky, pridáme do omáčky a necháme rozpustiť. Miešajte pokiaľ nie je omáčka krémová. Na zriedenie použite vodu, prípadne na zahustenie pridajte syr.
Zapekaciu misu (cca 30x23 cm) vymažte maslom. Striedavo vrstvite omáčku z mletého mäsa a plátky lasagnej. Začnite a skončite omáčkou a na každú vrstvu omáčky z mletého mäsa naneste niekoľko lyžíc bešamelovej omáčky. Tento postup opakujte, kým nespotrebujete všetky lasange. Poslednú vrstvu cestovín zalejeme omáčkou a potrieme zvyšnú bešamelovou omáčkou.
Navrch posypte Goudou.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu