Máte chuť na kulinársky výlet do Ázie? S naším lahodným kuracím mäsom v kokosovom mlieku s karí pastou a citrónovou trávou budete o chvíľu pri tom. Doprajte si orientálnu dovolenku na tanieri – plnú rozmanitých chutí a chutných vôní! Thajské kura má mnoho mien! Thajská kuchyňa je mimoriadne bohatá a rozmanitá. Kuracie mäso je naproti tomu v Thajsku obľúbenou prísadou mnohých pokrmov. Najobľúbenejšia je však tá podávaná v aromatickej omáčke pripravenej z kokosového mlieka a karí pasty. Takto pripravené kura je vlhké a jemné a omáčka je zamatová a viacrozmerná. Kari omáčka , ako sa na ázijskú kuchyňu pristane, je pomerne pikantná. Úroveň pikantnosti však môžete upraviť podľa vlastnej chuti zvýšením alebo znížením množstva pridanej červenej kari pasty.
Kokosové kura s karí pastou je ideálny na každodenné použitie a nielen to. Kuracie prsia môžete v tomto recepte úspešne nahradiť vykosteným kuracím stehenným mäsom bez kože alebo morčacími prsiami. Do omáčky môžete pridať aj viac zeleniny, napríklad konzervovanú kukuricu. Kurča s kokosovým mliekom a zeleninou je sýte jedlo, ktoré sa hodí v každom ročnom období. To je skvelý nápad na romantickú večeru alebo párty s priateľmi!
Kuracie karí je najlepšie podávať s ryžou, ale nič vám nebráni zajesť si ho s obľúbeným chlebom, ako je indický chlieb naan alebo ryžové rezance. Aby bol pokrm ešte atraktívnejší, môžete ho podávať s čerstvým koriandrom a najemno nakrájanou chilli papričkou. Vďaka tomu bude pokrm lákať ešte intenzívnejšou vôňou a chutnejším vzhľadom. Pozrite sa na náš recept na kuracie karí s kokosovým mliekom a vydajte sa na kulinársku cestu do Thajska!
Táto misa bola optimalizovaná na 3 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Jarné cibuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Papriky umyjeme, zbavíme semienok a biele vnútorné šupky a nakrájame na prúžky.
Zázvor olúpeme a nakrájame na malé kocky. Citrónovú trávu narežeme uprostred a rozdrvíme ju plochou stranou noža.
Kuracie prsné rezne umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
Na panvici rozohrejeme slnečnicový olej a opečieme kuracie prsné rezeň. Pridáme karí, zázvor, kvapku sójovej omáčky Maggi a orestujeme.
Zalejeme kokosovým mliekom a 4 minúty podusíme s citrónovou trávou. Pred podávaním vyberieme citrónovú trávu. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Ryža sa k pokrmu dokonale hodí.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu