Kôprová omáčka s vajcom – recept pre každého
Kôprová omáčka s vajcom – recept nie je tak zložitý, ako sa môže zdať. Na prípravu samotnej omáčky budeme teoreticky potrebovať len pár ingrediencií: múku, vývar, kôpor, kyslú smotanu a korenie v podobe jablčného octu, soľ a korenie. Tieto suroviny už má určite väčšina z nás vo svojej kuchyni. Sú základom na prípravu mnohých ďalších pokrmov. Z nich môžeme urobiť výbornú kôprovú omáčku s vajcami a zemiakmi!
Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a šľahaním vytvoríme svetlú zápražku.
Osmaženú múku postupne zalejeme studeným vývarom pripraveným z bujónu MAGGI, dôkladne premiešame a varíme asi 20 minút.
Pridáme nadrobno nasekaný kôpor a stále zahrievame.
Prilejeme kyslú a sladkú smotanu, dochutíme soľou a korením.
Podľa chuti dochuťte pár kvapkami jablčného octu a cukrom.
Podávame s natvrdo varenými vajcami a novými zemiakmi.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu