Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Karfiol v strúhanke

Karfiol v strúhanke

(0)
25 Min
jednoduchý

Hľadáte jedinečnú vegetariánsku desiatu, ktorá nielen zasýti, ale predovšetkým bude zdravá? Určite vyskúšajte obaľovaný karfiol . Našťastie je príprava takého pokrmu extrémne jednoduchá!


Na večeru pečený karfiol

Obaľovaný karfiol je pokrm, ktorý zaručene poteší každého. Je nielen chutný, ale obsahuje aj mnoho dôležitých minerálov. Táto zelenina je zdravá a pečivo neobsahuje mnoho kalórií! Príprava takého pokrmu trvá doslova niekoľko desiatok minút - v závislosti od konkrétneho zvoleného receptu.


Ako urobiť obaľovaný karfiol?

Recept na obaľovaný karfiol je extrémne jednoduchý. Ružičky karfiolu bude nutné uvariť a potom ich obaliť vo vopred pripravenom cestíčku. Obal môže pozostávať z drvených kukuričných lupienkov; Oplatí sa do nej pridať aj korenie. Odporúča sa najmä paprika, cesnak a korenie. Takto pripravené pečivo bude dokonale chrumkavé a dodá skôr uvarenému karfiolu jedinečnú chuť. Po obalení jednoducho obaľovaný karfiol vhodíme do rozohriateho oleja a opečieme z oboch strán. Existuje aj diétnejší variant, ktorý tiež stojí za vyskúšanie!


Karfiol pečený v rúre

Zapekanie karfiolu v strúhanke je ideálnym variantom pre každého, kto potrebuje výrazne znížiť kalórie vo svojom jedálničku. Ako vyrobiť obaľovaný karfiol v rúre? K tomu budete potrebovať opäť karfiol obalený v skôr pripravenej poleve. Tentokrát ho ale nevkladáme do rozpáleného oleja, ale do rúry! Vnútorná teplota by mala byť približne 220 stupňov Celzia; Pripravený karfiol stačí piecť dvadsať minút. Karfiol v strúhanke, vyprážaný aj pečený, môžeme podávať s dipom. Tento typ omáčky sa pripravuje veľmi jednoduchým spôsobom. Stačí si pripraviť pohár prírodného jogurtu a pridať obľúbené korenie – cesnak, papriku, prípadne dochutiť horčicou či majonézou. Potom už len zamiešate omáčku a je prakticky hotová! Príprava obaľovaného karfiolu je neuveriteľne jednoduchá. Zaujímavé je, že toto jedlo je veľmi všestranné - môže byť ako hlavným jedlom, tak menšou popoludňajšou desiatou. Oplatí sa tiež trochu zaexperimentovať pri príprave obaľovania a omáčky. Pridané korenie môžete ľubovoľne meniť zakaždým, aby ste výrazne zmenili chuť týchto prísad. Odporúčame vám vyskúšať tento úžasný, ale neuveriteľne jednoduchý recept.

Ingredience

3

Táto misa bola optimalizovaná na 3 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:

ingredient_quantity
recipe ingredient
karfiol
1 
vajce
100  g
Strúhanka na chlieb, suchá, strúhaná, hladká
60  g
mlieko
120  g
soľ
2  g
olivový olej
4  g
Zkopírovat

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

sacharidy
16.6 g
energie
163.9 kcal
tuky
7 g
proteín
8.2 g
Informace na porci
Disclaimer image
Zvyšky využijeme
Ak vám zostane strúhanka a obaľovacia zmes, svš zmiešajte a na panvici opečte strúhankové placky!

Postup

25 Min
  • Krok 1

    10 Min
    Karfiol rozoberieme na stredne veľké ružičky a uvaríme v osolenej vode s mliekom. Karfiol nesmie byť príliš mäkký, aby sme s ním mohli dobre manipulovať.
  • Krok 2

    5 Min
    V miske rozšľaháme vajcia so soľou.
  • Krok 3

    10 Min
    Uvarený karfiol schladíme, ružičky namáčame vo vajci a obalíme v strúhanke. Vyprážame na oleji dohneda zo všetkých strán. alebo dáme do rúry.
Karfiol v strúhanke

Krok 1 3

Karfiol rozoberieme na stredne veľké ružičky a uvaríme v osolenej vode s mliekom. Karfiol nesmie byť príliš mäkký, aby sme s ním mohli dobre manipulovať.

Karfiol v strúhanke

Krok 2 3

V miske rozšľaháme vajcia so soľou.

Karfiol v strúhanke

Krok 3 3

Uvarený karfiol schladíme, ružičky namáčame vo vajci a obalíme v strúhanke. Vyprážame na oleji dohneda zo všetkých strán. alebo dáme do rúry.

Recept jako PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
Pridali ste 0 z 6 povolených media item entities.
7 + 3 =
Please fill the captcha field

Objavte viac

  • Bez arašidov
  • Bez bravčového mäsa
  • Bez kôrovcov
  • Bez rýb
  • Bez Treenut
  • česká kuchyňa
  • Dni v týždni
  • Do 300 kal
  • Európska
  • Globálna
  • Jar
  • Lacné
  • Malé jedlo
  • Miestna
  • Občerstvenie
  • Obed
  • Pescetariánsky
  • Popoludnie
  • Predjedlo
  • Predjedlo
  • Príloha
  • Slávnosť
  • S nízkym obsahom cukru
  • vajíčka
  • Varenie s deťmi
  • vegetariáni
  • Vegetariánske
  • Víkendy
  • Zdroj bielkovín
  • Zima
  • Z rúry

Více zajímavých receptů

Show more recipes

  • Grilovaný karfiol s karí a zelenou salsou

    Grilovaný karfiol s karí a zelenou salsou

    22 Min jednoduchý
  • Krémová karfiolová polievka s kuracím mäsom

    Krémová karfiolová polievka s kuracím mäsom

    40 Min jednoduchý

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Cookies
  • Ochrana súkromia