Ak ste nikdy nejedli pečené karfiolové steaky
Iste budete prekvapení, pretože majú úplne inú chuť ako klasický karfiol
z vody.
Karfiolové steaky sú vegánskou alternatívou k tradičným mäsovým rezňom. Nielenže sú zdravé a chutné, ale taktiež sa ľahko pripravujú. Môžeme podávať s ryžou, prosom alebo guinoou. Skvele sa bude hodiť aj k zemiakovému alebo batátovému pyré. Bude sa tiež perfektne hodiť k inej pečenej zelenine, napr. repa, cuketa, mrkva.
Zaujímavým nápadom je posypať karfiol po upečení praženými orechmi, semienkami, ako je sezam, alebo syrom.
Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Karfiol nakrájajte na 2 cm hrubé plátky.
V miske si pripravte marinádu - zmiešajte: Sweet Chilli omáčku Maggi, olivový olej, sladkú papriku, rascu, cesnak, soľ a korenie.
Plátky karfiolu dôkladne potrite zo všetkých strán vopred pripravenou marinádou a položte na plech.
Pečte v vyhriatej rúre na 190-200 °C asi 20-30 minút alebo na mriežke.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu