Veľký pstruh je ideálny na grilovanie. Čerstvá ryba zaujme svojou chuťou a jemnosťou a pridanie jemného korenia ešte umocňuje jej kulinársku hodnotu. Grilovanie pstruha je spôsob, ako pripraviť lahodnú alternatívu k bravčovému krku, slanine alebo klobásam pečeným na otvorenom ohni. Rybu je možné pripraviť dvoma základnými spôsobmi. Prvým je položenie na gril bez alobalu. V druhom prípade je možné rybu zabaliť do alobalu. V oboch prípadoch je dobré vyskúšať, ako chutí klasický grilovaný pstruh .
Grilovaný pstruh - ako si vybrať rybu?
Najlepšie je grilovať čerstvého pstruha – takého, ktorý bol vypitvaný v ten istý deň. Voliteľne môžete siahnuť po nemrazenej rybe, zabalenej a uskladnenej v chladničkách obchodov. Oplatí sa určiť jeho dĺžku, aby ste sa uistili, že sa vám na gril zmestí. Ak máte veľa miesta, môžete ľahko zvoliť veľký exemplár ryby. Pstruha na grilovanie dôkladne očistite od všetkých zvyškov a jemne umyte pod tečúcou vodou. Po osušení tela papierovou utierkou je čas ho okoreniť.
Jednoduchý recept na grilovaného pstruha
Grilovaný pstruh v alobale by mal byť ihneď po okorenení odložený na niekoľko desiatok minút. Všetky chute sa prepoja a ryba sa naplní vôňou. Zárezy na kostre použite ako miesto na bylinky. Grilovaný pstruh sa dobre hodí k petržlenovej vňate a vetvičke rozmarínu. Podľa chuti môžete pridať aj ďalšie korenie a bylinky, vrátane cesnaku. Pripravte si tukovú emulziu, ktorou budete rybu poliať zvnútra aj zvonku. Na to rozpustite maslo alebo použite kvalitný olivový olej. Pstruhy zabaľte do kusu alobalu. Predhrejte gril a položte ich na gril vedľa seba. Ak máte málo miesta, nebojte sa – zabalené ryby sa môžu mierne dotýkať, aj keď by sa nemali prekrývať.
Grilovaný pstruh bez hliníka
Pstruhy je možné pripraviť na grilovanie aj bez použitia alobalu. V takom prípade posledný krok vynechajte a položte pstruhy priamo na gril. Nezabudnite rybu po niekoľkých minútach otočiť. To platí ako pre alobal, tak aj pre variant bez alobalu. Pri otáčaní pstruhov, ktorí nie sú zabalení v alobale, venujte zvláštnu pozornosť okamihu, kedy sa koža odlepí od kovu. Na uľahčenie celého procesu sa oplatí použiť stierku potretú olejom. Namazaný nástroj zaručí ľahší pohyb ryby bez toho, aby došlo k poškodeniu jej štruktúry. Ako dlho grilovať pstruhy? Najčastejšie to bude asi 15-20 minút, vrátane doby potrebnej na prípravu oboch strán ryby. Rybu podávajte so zemiakmi, ryžou a sadou šalátov. Vychutnajte si lahodnú chuť čerstvých rýb pripravených prírodným spôsobom!
Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu