Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh

(0)
65 Min
jednoduchý

Veľký pstruh je ideálny na grilovanie. Čerstvá ryba zaujme svojou chuťou a jemnosťou a pridanie jemného korenia ešte umocňuje jej kulinársku hodnotu. Grilovanie pstruha je spôsob, ako pripraviť lahodnú alternatívu k bravčovému krku, slanine alebo klobásam pečeným na otvorenom ohni. Rybu je možné pripraviť dvoma základnými spôsobmi. Prvým je položenie na gril bez alobalu. V druhom prípade je možné rybu zabaliť do alobalu. V oboch prípadoch je dobré vyskúšať, ako chutí klasický grilovaný pstruh .


Grilovaný pstruh - ako si vybrať rybu?

Najlepšie je grilovať čerstvého pstruha – takého, ktorý bol vypitvaný v ten istý deň. Voliteľne môžete siahnuť po nemrazenej rybe, zabalenej a uskladnenej v chladničkách obchodov. Oplatí sa určiť jeho dĺžku, aby ste sa uistili, že sa vám na gril zmestí. Ak máte veľa miesta, môžete ľahko zvoliť veľký exemplár ryby. Pstruha na grilovanie dôkladne očistite od všetkých zvyškov a jemne umyte pod tečúcou vodou. Po osušení tela papierovou utierkou je čas ho okoreniť.


Jednoduchý recept na grilovaného pstruha

Grilovaný pstruh v alobale by mal byť ihneď po okorenení odložený na niekoľko desiatok minút. Všetky chute sa prepoja a ryba sa naplní vôňou. Zárezy na kostre použite ako miesto na bylinky. Grilovaný pstruh sa dobre hodí k petržlenovej vňate a vetvičke rozmarínu. Podľa chuti môžete pridať aj ďalšie korenie a bylinky, vrátane cesnaku. Pripravte si tukovú emulziu, ktorou budete rybu poliať zvnútra aj zvonku. Na to rozpustite maslo alebo použite kvalitný olivový olej. Pstruhy zabaľte do kusu alobalu. Predhrejte gril a položte ich na gril vedľa seba. Ak máte málo miesta, nebojte sa – zabalené ryby sa môžu mierne dotýkať, aj keď by sa nemali prekrývať.


Grilovaný pstruh bez hliníka

Pstruhy je možné pripraviť na grilovanie aj bez použitia alobalu. V takom prípade posledný krok vynechajte a položte pstruhy priamo na gril. Nezabudnite rybu po niekoľkých minútach otočiť. To platí ako pre alobal, tak aj pre variant bez alobalu. Pri otáčaní pstruhov, ktorí nie sú zabalení v alobale, venujte zvláštnu pozornosť okamihu, kedy sa koža odlepí od kovu. Na uľahčenie celého procesu sa oplatí použiť stierku potretú olejom. Namazaný nástroj zaručí ľahší pohyb ryby bez toho, aby došlo k poškodeniu jej štruktúry. Ako dlho grilovať pstruhy? Najčastejšie to bude asi 15-20 minút, vrátane doby potrebnej na prípravu oboch strán ryby. Rybu podávajte so zemiakmi, ryžou a sadou šalátov. Vychutnajte si lahodnú chuť čerstvých rýb pripravených prírodným spôsobom!

Ingredience

4

Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:

ingredient_quantity
recipe ingredient
MAGGI Harmónia chuti
15  g
Pstruh
316  g
maslo
56.8  g
kôpor
20  g
petržlen, čerstvý
3.8  g
Korenie, rozmarín, sušené
32  g
cesnak
45  g
citrónová šťava
12  g
čierne korenie
1  g
Slnečnicový olej
27.2  g
Zkopírovat

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

sacharidy
10.4 g
energie
330.7 kcal
tuky
25 g
proteín
18.1 g
Informace na porci

Postup

65 Min
  • Krok 1

    5 Min
    Pstruha dôkladne očistite a umyte.
  • Krok 2

    2 Min
    Posypte korením Harmónia chuti a okoreňte.
  • Krok 3

    30 Min
    Rybu dajte na 30 minút do chladničky.
  • Krok 4

    3 Min
    Do každej ryby vložte jednu vetvku rozmarínu a tri nelúpané strúčiky cesnaku.
  • Krok 5

    2 Min
    Rozpustené maslo zmiešajte so zeleninou a citrónovou šťavou.
  • Krok 6

    3 Min
    Polejte tým rybu zvnútra aj zvonku.
  • Krok 7

    20 Min
    Pečte na predhriatom, olejom vymastenom grile 7-10 minút z každej strany.

Recept jako PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
Pridali ste 0 z 6 povolených media item entities.
4 + 1 =
Please fill the captcha field

Objavte viac

  • Desiata
  • Fúzie
  • Globálna
  • Grilovanie
  • grilovaný
  • Hlavný chod
  • Hydina
  • leštidlo na kuchyňu
  • Leto
  • miska
  • ostatné
  • ostatné
  • ostatné
  • Predjedlo
  • Príloha
  • Rodinné jedlá
  • ryby
  • Slávnosť
  • S nízkym obsahom cukru
  • S rybami
  • Večera
  • Večera
  • vegetariáni
  • Víkendy
  • Vysoký obsah bielkoviny
  • Zdroj bielkovín

Více zajímavých receptů

Show more recipes

  • Grilovaný hovädzí entrecote, podávaný s grilovanou cuketou

    Grilovaný hovädzí entrecote, podávaný s grilovanou cuketou

    60 Min jednoduchý
  • Grilovaný steak

    Grilovaný steak

    153 Min jednoduchý
  • Grilovaný steak z bravčovej krkovičky s hubovou omáčkou, teplý šalát zo šošovky a špenátu

    Grilovaný steak z bravčovej krkovičky s hubovou omáčkou, teplý šalát zo šošovky a špenátu

    40 Min prechodný
  • Grilovaný karfiol s karí a zelenou salsou

    Grilovaný karfiol s karí a zelenou salsou

    22 Min jednoduchý

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Vyhlásenie o prístupnosti
  • Cookies
  • Ochrana súkromia