Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Cibuľu olúpte a nakrájajte na jemno. Zemiaky olúpte a nakrájajte na menšie kocky, aby sa rýchlejšie uvarili. Cesnak olúpte a nasekajte na jemno.
V hlbokom hrnci zohrejte olivový olej a maslo na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a opražte ju do zlatista (asi 5 minút). Potom pridajte cesnak a krátko opražte, aby sa uvoľnila jeho vôňa (asi 1 minútka). Dajte pozor, aby sa cesnak nespálil, inak by mohol byť horký.
K cibuli a cesnaku pridajte nakrájané zemiaky a krátko ich premiešajte. Potom prilejte vývar vytvorený z bujónu Maggi a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte 15-20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
Pridajte tavený syr, premiešajte a polievku rozmixujte na hladký krém. Prilejte smotanu na zjemnenie chuti.
Polievku dochuťte štipkou soli a mletým čiernym korením.
Bagetu nakrájame na plátky.
Na bagetky položíme tenké plátky masla, posypeme bylinkami a syrom.
Plátky dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte na 180 stupňov asi 10 minút do zlatista. Cesnakovú polievku podávajte s horúcimi syrovými krutónmi.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu