Boloňské špagety
45Min
jednoduchý
Bolonské špagety právom patria medzi hviezdy talianskej kuchyne! Podľahnite aj vy kúzlu Talianska a pripravte si omáčku, ktorú budete jednoducho milovať.Pre skutočný gurmánsky zážitok nemusíte zháňať náročné ingrediencie! K mrkvi, cibuli a cesnaku vám stačí pridať mleté mäso a konzervované paradajky, ktoré skvele dochutí naše MAGGI Tekuté korenie. Za pár minút si tak bez námahy vykúzlite kúsok preslneného Talianska u vás doma.
mleté hovädzie mäso
250 g
cestoviny
1 balenie
cibuľa
1 kus
cesnak
2 strúčiky
mrkva
1 kus
krájané paradajky
1 plechovka
olivový olej
2 lyžice
2 lyžičky
soľ
1 štipka
čierne korenie
1 štipka
syr parmezán
4 lyžice
.
Výživové údaje
tuky
13.06 g
sacharidy
81.84 g
proteín
30.19 g
energie
572.43 kcal
Informace na porci
Postup
45 Min
Krok číslo 1
20 Min
Očistite mrkvu, olúpte cibuľu a nakrájajte ich na malé kocky. Rozpálenú panvicu pokvapkajte olivovým olejom a mrkvu s cibuľou začnite restovat. Po zmäknutí pridajte najemno nakrájaný cesnak a restujte ďalšie dve minúty, potom pridajte mleté hovädzie mäso.
Krok číslo 2
20 Min
Keď bude mäso pekne prepečené, pridajte konzervu paradajok, soľ, korenie a MAGGI Tekuté korenie. Na miernom ohni duste 20 minút.
Krok číslo 3
5 Min
Počas varenia omáčky si podľa návodu na obale uvarte MAGGI špagety. Po uvarení ich pridajte do teplej omáčky. Špagety s omáčkou posypte parmezánom, pokvapkajte olivovým olejom a ozdobte čerstvou bazalkou.
Komentář 0