Chobotnice sa na našich griloch objavujú stále častejšie. Je to zaujímavá zmena, najmä ak máte vy a vaši blízki radi morské plody. Ich príprava sa zdá zložitá, ale nie je. Pokiaľ chcete prekvapiť svojich priateľov a rodinu novým pokrmom – tento recept na grilované chobotnice je presne pre vás.
Grilované chobotnice - nápad na spestrenie vášho grilovacieho menu
Grilovanie chobotníc je spôsob, ako zachytiť podstatu chuti mora a ponúknuť svojim hosťom niečo jedinečné a prekvapivé. Dobre pripravená chobotnica má jemnú chuť a konzistenciu, ktorá sa vám rozplýva na jazyku. Kľúčovým krokom je starostlivé očistenie a marinovanie alebo okorenenie týchto morských plodov. V našom recepte na grilované kalamáre si môžete marinádu pripraviť okrem iného: s citrónovou trávou, cesnakom, ustrícovou omáčkou, cibuľou, chilli, cukrom a MAGGI. Akonáhle sú kalmáre na grile, potrite ich zostávajúcou marinádou, aby získali ešte hlbšiu a intenzívnejšiu chuť.
Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Čerstvé kalamáre očistite – odstráňte vnútornosti a hlavu, odstráňte vonkajšiu šupku a prepláchnite studenou vodou. Potom kalamáre zvnútra i zvonku potrite zmesou bieleho vína a zázvoru.
Pripravte si špízy. Namočte ich aspoň na 30 minút do studenej vody, aby sa na grile nepripálili. Napichnite kalamáre na špajle.
Ďalším krokom bude zmiešanie marinády na kalamáre. Do veľkej misy dajte: citrónovú trávu, nasekaný cesnak, nasekanú cibuľu, ustricovú omáčku, čili prášok, cukor, korenie MAGGI, vodu. Dobre miešajte, kým sa marináda nerozpustí a nespojí. Pomaly nalejte marinádu na kalamáre a marinujte aspoň 15 minút v chladničke.
Po vybratí chobotníc z chladničky položte špízy z chobotníc na gril a grilujte z každej strany asi 5 minút. Počas grilovania pravidelne potierajte marinádou z oboch strán, aby ste dosiahli krásnu zlatistú farbu a bohatú chuť.
Pripravené špízy z kalamárov dajte na tanier s hlávkovým šalátom, bylinkami, citrónom a chilli. Počas jedla pokvapkajte chobotnicu citrónovou šťavou, aby bola ešte chutnejšia.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu