Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Vajcia Benedikt

Vajcia Benedikt

(0)
40 Min
jednoduchý

Vyprážané, natvrdo uvarené alebo miešané vajcia? Pre skutočných milovníkov vajec ponúkame niečo špeciálne - vynikajúci Eggs Benedict , ktorých príprava nie je vôbec náročná. Vajcia Benedikt a holandská omáčka sú už ikonické pokrmy, ktoré pri príprave na rodinné raňajky potešia každého v domácnosti.

Ingredience

4

Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:

ingredient_quantity
recipe ingredient
vajce
40  g
viaczrnný chlieb
4  plátkov
Olej, priemyselný, stredne olejový, slnečnica
2  lyžice
Šunka, údená, extra chudá, s nízkym obsahom sodíka
40  g
žltok
40  g
Maslo, solené
100  g
Biele víno
50  g
smetana
20  g
čierne korenie
1  g
soľ
2  g
biely vinný ocot
1  lyžica
Zkopírovat

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

sacharidy
13.5 g
energie
388.3 kcal
tuky
32.8 g
proteín
8.6 g
Informace na porci

Postup

40 Min
  • Krok 1

    10 Min
    Plátky chleba opečieme z oboch strán na rozohriatom masle neba v hriankovači. Na platňu dajte variť vodu a vyčkajte až na spodu hrnca sa budú tvoriť jemné bublinky.
  • Krok 2

    10 Min
    Vajcia rozklepneme do sitka, aby odkvapkal tekutý bielok. Horúcu vodu (ktorá nebubla!) jemne roztočíme krúživými pohybmi a vajcia vhodíme do vriacej, ľahko osolenej vody s octom. Necháme vo vode nie dlhšie ako 3–4 minúty, vodu počas varenia jemne miešame, aby sa bielky „obtočili“ okolo žĺtkov.
  • Krok 3

    2 Min
    Po uvarení vyberte vajcia dierovanou lyžicou na plochý tanier a vložíme do misky so studenou vodou na pár sekúnd, potom vyberieme a osušíme.
  • Krok 4

    10 Min
    Víno nalejeme do kastrólika a varíme, kým sa neodparí viac ako 1/3 objemu, potom stiahneme z „plameňa“ a za stáleho miešania metličkou pridáme žĺtky, aby sme získali konzistenciu riedkej omáčky.
  • Krok 5

    3 Min
    Potom kastról postavíme nad hrniec s vriacou vodou (na „vodný kúpeľ“) a za intenzívneho miešania metličkou prilievajte tenkým pramienkom prepustené maslo.
  • Krok 6

    2 Min
    Nakoniec holandskú omáčku dochutíme soľou a bielym korením, pridáme smotanu a ďalej miešame.
  • Krok 7

    3 Min
    Na teplý opečený krajec chleba položíme plátok šunky, poukladáme sadeným vajcom a všetko zalejeme teplou holandskou omáčkou.
Vajcia Benedikt

Krok 1 7

Plátky chleba opečieme z oboch strán na rozohriatom masle neba v hriankovači. Na platňu dajte variť vodu a vyčkajte až na spodu hrnca sa budú tvoriť jemné bublinky.

Vajcia Benedikt

Krok 2 7

Vajcia rozklepneme do sitka, aby odkvapkal tekutý bielok. Horúcu vodu (ktorá nebubla!) jemne roztočíme krúživými pohybmi a vajcia vhodíme do vriacej, ľahko osolenej vody s octom. Necháme vo vode nie dlhšie ako 3–4 minúty, vodu počas varenia jemne miešame, aby sa bielky „obtočili“ okolo žĺtkov.

Vajcia Benedikt

Krok 3 7

Po uvarení vyberte vajcia dierovanou lyžicou na plochý tanier a vložíme do misky so studenou vodou na pár sekúnd, potom vyberieme a osušíme.

Vajcia Benedikt

Krok 4 7

Víno nalejeme do kastrólika a varíme, kým sa neodparí viac ako 1/3 objemu, potom stiahneme z „plameňa“ a za stáleho miešania metličkou pridáme žĺtky, aby sme získali konzistenciu riedkej omáčky.

Vajcia Benedikt

Krok 5 7

Potom kastról postavíme nad hrniec s vriacou vodou (na „vodný kúpeľ“) a za intenzívneho miešania metličkou prilievajte tenkým pramienkom prepustené maslo.

Vajcia Benedikt

Krok 6 7

Nakoniec holandskú omáčku dochutíme soľou a bielym korením, pridáme smotanu a ďalej miešame.

Vajcia Benedikt

Krok 7 7

Na teplý opečený krajec chleba položíme plátok šunky, poukladáme sadeným vajcom a všetko zalejeme teplou holandskou omáčkou.

Recept jako PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
Pridali ste 0 z 6 povolených media item entities.
17 + 2 =
Please fill the captcha field

Objavte viac

  • Americká
  • Bez arašidov
  • Bez kôrovcov
  • Bez rýb
  • Bez Treenut
  • Deň matiek
  • Deň otcov
  • Desiata
  • Európska
  • Globálna
  • Hydina
  • Jar
  • Jednoduchý
  • Leto
  • Miestna
  • Mlieko / krémová základňa
  • Občerstvenie
  • ostatné
  • ostatné
  • ostatné
  • Predjedlá
  • Priatelia
  • Raňajky
  • Rodinné jedlá
  • Slávnosť
  • S nízkym obsahom cukru
  • S vajcami
  • vajíčka
  • Veľká noc
  • Víkendy
  • Vriaci
  • Z panvice

Více zajímavých receptů

Show more recipes

  • Pečené vajcia s klobáskami

    Pečené vajcia s klobáskami

    30 Min jednoduchý
  • Vajcia a syrová nátierka

    Vajcia a syrová nátierka

    20 Min jednoduchý
  • Natvrdo uvarené vajcia v tvare srdca

    Natvrdo uvarené vajcia v tvare srdca

    59 Min prechodný
  • Pečené vajcia s šošovicou

    Pečené vajcia s šošovicou

    26 Min jednoduchý

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Cookies
  • Ochrana súkromia