Grilovacia sezóna je v plnom prúde, a tak si veľa ľudí kladie otázku, či sa dá grilovať aj niečo iné ako mäso. chutí aj ako vegetariánsky steak.
Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Karfiol nakrájajte na „steaky“ hrubé asi 2 cm. Potrieme olivovým olejom, dochuťte soľou a karí.
Grilujte na grilovacej panvici alebo grile, kým ľahko nezhnednú. Steaky môžete tiež piecť v predhriatej rúre na 180 stupňov s funkciou teplovzdušného ohrevu, kým ľahko nezhnednú. Pokiaľ vám textúra po grilovaní nevyhovuje (sú príliš chrumkavé), blanšírujte ich vo vriacej osolenej vode po dobu 1 minúty a potom pokračujte v recepte.
Medzitým si pripravte omáčku – nasekajte koriander, jarnú cibuľku, mätu a čili papričku. Zmiešajte s 2-3 lyžicami olivového oleja, kvapkou sójovej omáčky a limetkovou šťavou. Dochuťte soľou podľa chuti.
Karfiolové steaky podávajte so zelenou salsou.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu