Hľadáte jedinečnú vegetariánsku desiatu, ktorá nielen zasýti, ale predovšetkým bude zdravá? Určite vyskúšajte obaľovaný karfiol . Našťastie je príprava takého pokrmu extrémne jednoduchá!
Na večeru pečený karfiol
Obaľovaný karfiol je pokrm, ktorý zaručene poteší každého. Je nielen chutný, ale obsahuje aj mnoho dôležitých minerálov. Táto zelenina je zdravá a pečivo neobsahuje mnoho kalórií! Príprava takého pokrmu trvá doslova niekoľko desiatok minút - v závislosti od konkrétneho zvoleného receptu.
Ako urobiť obaľovaný karfiol?
Recept na obaľovaný karfiol je extrémne jednoduchý. Ružičky karfiolu bude nutné uvariť a potom ich obaliť vo vopred pripravenom cestíčku. Obal môže pozostávať z drvených kukuričných lupienkov; Oplatí sa do nej pridať aj korenie. Odporúča sa najmä paprika, cesnak a korenie. Takto pripravené pečivo bude dokonale chrumkavé a dodá skôr uvarenému karfiolu jedinečnú chuť. Po obalení jednoducho obaľovaný karfiol vhodíme do rozohriateho oleja a opečieme z oboch strán. Existuje aj diétnejší variant, ktorý tiež stojí za vyskúšanie!
Karfiol pečený v rúre
Zapekanie karfiolu v strúhanke je ideálnym variantom pre každého, kto potrebuje výrazne znížiť kalórie vo svojom jedálničku. Ako vyrobiť obaľovaný karfiol v rúre? K tomu budete potrebovať opäť karfiol obalený v skôr pripravenej poleve. Tentokrát ho ale nevkladáme do rozpáleného oleja, ale do rúry! Vnútorná teplota by mala byť približne 220 stupňov Celzia; Pripravený karfiol stačí piecť dvadsať minút. Karfiol v strúhanke, vyprážaný aj pečený, môžeme podávať s dipom. Tento typ omáčky sa pripravuje veľmi jednoduchým spôsobom. Stačí si pripraviť pohár prírodného jogurtu a pridať obľúbené korenie – cesnak, papriku, prípadne dochutiť horčicou či majonézou. Potom už len zamiešate omáčku a je prakticky hotová! Príprava obaľovaného karfiolu je neuveriteľne jednoduchá. Zaujímavé je, že toto jedlo je veľmi všestranné - môže byť ako hlavným jedlom, tak menšou popoludňajšou desiatou. Oplatí sa tiež trochu zaexperimentovať pri príprave obaľovania a omáčky. Pridané korenie môžete ľubovoľne meniť zakaždým, aby ste výrazne zmenili chuť týchto prísad. Odporúčame vám vyskúšať tento úžasný, ale neuveriteľne jednoduchý recept.
Táto misa bola optimalizovaná na 3 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Karfiol rozoberieme na stredne veľké ružičky a uvaríme v osolenej vode s mliekom. Karfiol nesmie byť príliš mäkký, aby sme s ním mohli dobre manipulovať.
V miske rozšľaháme vajcia so soľou.
Uvarený karfiol schladíme, ružičky namáčame vo vajci a obalíme v strúhanke. Vyprážame na oleji dohneda zo všetkých strán. alebo dáme do rúry.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu