Kura zaliate chutnou pikantnou sladkou omáčkou, ktorá sa tak dobre hodí k nadýchanej bielej ryži. Teriyaki je spôsob japonského varenia, pri ktorom sa nakrájané mäso griluje, opeká alebo griluje v špeciálnej omáčke zo sójovej omáčky, cukru a mirinu pre delikátnu sladkú a slanú chuť. Slovo „teriyaki“ je odvodené od slova „teri“, ktoré označuje glazúru omáčky, a „yaki“, ktoré označuje spôsob varenia.
Táto misa bola optimalizovaná na 8 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
V malej miske vyšľaháme teriyaki omáčku MAGGI®, vodu, sójovú omáčku, hnedý cukor, ocot a zázvorovú šťavu na omáčku. Odložte bokom.
Na panvici rozohrejeme olej. Na strednom ohni opečte kurecia prsa z oboch strán. Nenastavujte teplotu príliš vysoko, inak sa kura neupečie pred pripálením.
Keď je kura hotové, odstavte ho. Na tú istú panvicu nalejte omáčku, ktorá bola predtým vyšľahaná. Omáčku dusíme, kým mierne nezhustne.
Nakoniec pridajte kuracie mäso a nechajte ho 2 minúty piecť.
Kura naložíme na taniere, prelejeme omáčkou a podávame s blanšírovanou zeleninou. Užite si to!
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu