Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Kuracia pečeň s cibuľou vo vlastnej omáčke

Kuracia pečeň s cibuľou vo vlastnej omáčke

(0)
24 Min
jednoduchý

Pečeň vo vlastnej omáčke patrí k menej ceneným pokrmom, ktoré však stále dokážu prekvapiť jemnosťou svojej chuti. Správne pripravená sa s každým ďalším sústom rozplývajú v ústach. Jedlo sa vďaka nim stáva čírym potešením a niektorým dokonca pripomínajú detstvo. Navyše ich príprava trvá menej ako pätnásť minút! S týmto pokrmom si určite poradí aj začínajúci kuchár. Ak ste teda pečeň s cibuľou na tanieri nikdy predtým nemali, alebo naopak - ste ich veľkými fanúšikmi, určite tento recept vyskúšajte. Na jeho prípravu budete potrebovať: hydinovú pečeň, cibuľu, repkový olej, pšeničnú múku, majoránku, soľ a korenie.

Ingredience

3

Táto misa bola optimalizovaná na 3 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:

ingredient_quantity
recipe ingredient
kuracie pečienky
500  g
cibuľa
140  g
repkový olej
3  lyžice
Pšeničná múka
40  g
majoránka
10  g
soľ
1  g
čierne korenie
1  g
Zkopírovat

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

sacharidy
17.5 g
energie
398.8 kcal
tuky
22.6 g
proteín
30.8 g
Informace na porci
Disclaimer image
Zahustenie omáčky
Pokiaľ chcete mať omáčku pekne hustú a šťavnatú, môžete po pridaní vody alebo vývaru zmes zahustiť. Stačí rozmiešať 1 čajovú lyžičku hladkej múky v troche studenej vody a priliať ju do panvice. Potom nechajte pár minút prevariť, aby omáčka zhustla.
Disclaimer image
Krémová omáčka so smotanou
Pre jemnejšiu a krémovejšiu omáčku pridajte na záver 50–100 ml smotany na varenie a krátko ju prevarte.
Disclaimer image
Oživenie chuti
Lyžica horčice, trochu citrónovej šťavy alebo balzamikového octu dodajú pokrmu zaujímavejšiu a sviežu chuť. Alebo korenie ako rozmarín, tymián, majorán alebo cesnak omáčku krásne prevonia a zvýrazní chuť pečene. Nezabudnite na soľ, čerstvo mleté korenie a prípadne nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, ktorá omáčku osvieži a dodá jej svieži vzhľad i chuť.

Postup

24 Min
  • Krok 1

    5 Min
    Cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké prúžky (rezance). Na panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja a cibuľu na ňom pomaly zosklovte (dusíme do priehľadňa a jemnej zlatavosti, cca 5 minút).
  • Krok 2

    5 Min
    Pečeň dobre umyte pod studenou vodou, odstráňte prípadné blany a nakrájajte ich na menšie kúsky (asi na veľkosť jedného sústa). V miske ich ľahko obaľte v hladkej múke – múka pomôže vytvoriť na pečeni jemnú krustu a zároveň zahusťuje omáčku.
  • Krok 3

    7 Min
    Na druhú panvicu alebo po odobratí cibule z prvej panvice pridajte zvyšnú 1 lyžicu oleja a rozohrejte na strednú teplotu. Pridajte pečeň a smažte ich z každej strany asi 2-3 minúty, kým nebudú pekne zlatistá, ale vo vnútri stále šťavnatá (presušená pečeň nie je chutná). Počas vyprážania posypte majoránom.
  • Krok 4

    5 Min
    Akonáhle je pečeň hotová, pridajte ju k zosklovatenej cibuli. Premiešajte, zalejte asi 100 ml vody alebo vývaru, podľa toho, ako veľmi chcete mať jedlo šťavnaté. Priveďte k miernemu varu a nechajte chvíľu prevariť, aby sa chute prepojili a omáčka mierne zhustla (cca 3-5 minút). Pokiaľ je omáčka príliš riedka, môžete ju krátko povariť bez pokrievky.
  • Krok 5

    2 Min
    Nakoniec dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti. Môžete pridať aj štipku muškátového orieška alebo čerstvé bylinky (napr. petržlenovú vňať), ktorá jedlám často veľmi svedčí. Podávajte so zemiakovou kašou, opečenými zemiakmi alebo čerstvým chlebom. Ako prílohu môžete zvoliť aj zeleninový šalát.

Recept jako PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
Pridali ste 0 z 6 povolených media item entities.
7 + 1 =
Please fill the captcha field

Objavte viac

  • Bez arašidov
  • Bez bravčového mäsa
  • Bez kôrovcov
  • Bez laktózy
  • Bez laktózy
  • Bez rýb
  • Bez Treenut
  • Bez vajec
  • česká kuchyňa
  • Dni v týždni
  • Dospelí obedový box
  • Dusené jedlá
  • Európska
  • Hlavný chod
  • Jednoduchý
  • Jeseň
  • Kura
  • Málo soli
  • Miestna
  • Obdobie dažďov
  • Obed
  • Rodinné jedlá
  • S mäsom
  • S nízkym obsahom cukru
  • Som voľný
  • Večera
  • vegetariáni
  • Vysoký obsah bielkoviny
  • Zdroj bielkovín
  • Zima
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Vyhlásenie o prístupnosti
  • Cookies
  • Ochrana súkromia