Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

(0)
60 Min
prechodný
Mäsové guľky majú okrem skvelej chuti jednu výnimočnú vlastnosť - hodí sa prakticky ku všetkému! Budú tak ideálnym pomocníkom vo chvíľach, keď vám v kuchyni odíde inšpirácia. Vďaka pečeniu budú guličky krásne chrumkavé na povrchu i šťavnaté vnútri. Nebude im tak nič chýbať! Až potom guličky prelejete paradajkovou omáčkou, nasajú jej špecifickú chuť a vzájomne si dodajú to najlepšie zo seba.

Ingredience

3

Táto misa bola optimalizovaná na 3 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:

ingredient_quantity
recipe ingredient
Bravčové mäso mleté
400  g
biely rožok alebo podobné pečivo
1.5  kusy
mlieko
100  ml
čerstvá šalvia
1  stonka
vajce
1  kus
krájané paradajky
1  plechovka
cibuľa
1  menšie
cesnak
1  strúčik
olej
1  lyžica
sušené oregano
0.5  lyžička
rímska rasca
1  štipka
MAGGI Tekuté korenie
0.5  lyžička
soľ
1  štipka
čierne korenie
1  štipka
tučný sýr
100  g
Zkopírovat

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

sacharidy
22.7 g
energie
593.8 kcal
tuky
39.4 g
proteín
38.9 g
Informace na porci

Postup

60 Min
  • Krok číslo 1

    5 Min
    Najprv nakrájajte biele pečivo na kocky a zalejte ho mliekom, aby sa do neho vsiaklo. Pridajte mleté ​​mäso.
  • Krok číslo 2

    1 Min
    Do zmesi ďalej rukou zamiešajte 1 vajce a asi 2 lyžice nakrájanej čerstvej šalvie (alebo inú čerstvú bylinku, čo máte radi). Zmes dosoľte a okoreňte a nechajte ju odpočívať v izbovej teplote počas doby, keď budete pripravovať omáčku.
  • Krok číslo 3

    10 Min
    Cibuľu nakrájajte najemno a osmažte ju do sklovita na troške oleja, potom pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Spoločne restujte asi 1 minútu. Teraz k cibuli a cesnaku vyklopte celú konzervu sekaných paradajok. Omáčku okoreňte lyžicou sušeného oregana a rímskej rasce, 2 - 3 kvapkami Maggi Tekutého korenia, soľou a korením. Nechajte ju na miernom ohni pod pokrievkou variť asi 5 minút. Môžete ju nariediť trochou vody.
  • Krok číslo 4

    20 Min
    Medzitým nalejte do zapekacej misy alebo panvice vhodnej na pečenie trochu oleja. Mokrými rukami tvorte z mäsovej zmesi guličky a vyskladajte ich vedľa seba. V rúre predhriatej na 180 stupňov predpečte mäsové guľky, tak aby sa na povrchu tzv. zatiahli, bude to trvať cca 15 - 20 minút.
  • Krok číslo 5

    15 Min
    Teraz k mäsu prilejte omáčku a všetko zakryte alobalom alebo pokrievkou, ďalej pečte asi 10 - 15 minút.
  • Krok číslo 6

    5 Min
    Nakoniec povrch posypte nastrúhaným tučným syrom a dopékejte už odkryté, kým sa syr neroztopí.
  • Krok číslo 7

    4 Min
    Podávajte napríklad s cestovinami alebo bielym pečivom.
Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Krok číslo 1 7

Najprv nakrájajte biele pečivo na kocky a zalejte ho mliekom, aby sa do neho vsiaklo. Pridajte mleté ​​mäso.

Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Krok číslo 2 7

Do zmesi ďalej rukou zamiešajte 1 vajce a asi 2 lyžice nakrájanej čerstvej šalvie (alebo inú čerstvú bylinku, čo máte radi). Zmes dosoľte a okoreňte a nechajte ju odpočívať v izbovej teplote počas doby, keď budete pripravovať omáčku.

Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Krok číslo 3 7

Cibuľu nakrájajte najemno a osmažte ju do sklovita na troške oleja, potom pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Spoločne restujte asi 1 minútu. Teraz k cibuli a cesnaku vyklopte celú konzervu sekaných paradajok. Omáčku okoreňte lyžicou sušeného oregana a rímskej rasce, 2 - 3 kvapkami Maggi Tekutého korenia, soľou a korením. Nechajte ju na miernom ohni pod pokrievkou variť asi 5 minút. Môžete ju nariediť trochou vody.

Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Krok číslo 4 7

Medzitým nalejte do zapekacej misy alebo panvice vhodnej na pečenie trochu oleja. Mokrými rukami tvorte z mäsovej zmesi guličky a vyskladajte ich vedľa seba. V rúre predhriatej na 180 stupňov predpečte mäsové guľky, tak aby sa na povrchu tzv. zatiahli, bude to trvať cca 15 - 20 minút.

Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Krok číslo 5 7

Teraz k mäsu prilejte omáčku a všetko zakryte alobalom alebo pokrievkou, ďalej pečte asi 10 - 15 minút.

Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Krok číslo 6 7

Nakoniec povrch posypte nastrúhaným tučným syrom a dopékejte už odkryté, kým sa syr neroztopí.

Mäsové guličky pečené v paradajkovej omáčke

Krok číslo 7 7

Podávajte napríklad s cestovinami alebo bielym pečivom.

Recept jako PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
Pridali ste 0 z 6 povolených media item entities.
1 + 9 =
Please fill the captcha field

Objavte viac

  • bravčové
  • česká kuchyňa
  • Druhý chod
  • Dusené jedlá
  • Európska
  • Globálna
  • Hlavný chod
  • Hovädzie mäso
  • Jeseň
  • Obed
  • omáčka
  • Paradajková základňa
  • pečenie
  • Porcia zeleniny/ovocia
  • Príloha
  • Rodinné jedlá
  • S mäsom
  • S nízkym obsahom cukru
  • So syrom
  • syr
  • Večera
  • Vrchné jedlo
  • Vysoký obsah bielkoviny
  • Zdroj bielkovín
  • Zima
  • Z rúry
  • zvyšky

Více zajímavých receptů

Show more recipes

  • Mäsové guličky s cestovinami a sladkokyslou omáčkou

    Mäsové guličky s cestovinami a sladkokyslou omáčkou

    45 Min jednoduchý
  • Švédske mäsové guličky

    Švédske mäsové guličky

    45 Min prechodný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Cookies
  • Ochrana súkromia