Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality

5 spôsobov prípravy tekvice do polievok

Sezóna tekvíc je v plnom prúde. Táto jedinečná zelenina, ktorá môže nadobúdať nezvyčajné tvary a veľkosti, je ideálna na polievky, napríklad na hustú tekvicovú polievku, do ktorej by ste mali vybrať tekvicu so sladkou dužinou (napríklad hokkaido alebo muškátovú). Predtým, ako začnete pripravovať tekvicu na polievku, je však dobré vedieť, že...
  • Tekvica hokkaido sa nemusí lúpať

Ak si vyberiete odrodu Hokkaido, môžete sa vyhnúť lúpaniu tekvice. Stačí tekvicu umyť, rozrezať na polovicu, odstrániť semienka a je pripravená na spracovanie do lahodnej polievky . A ak ste si kúpili inú odrodu a naozaj sa vám ju nechce lúpať,....

  • tekvicu môžete upiecť

Pri príprave tekvice na polievku stačí tekvicu po odstránení semienok rozkrojiť, položiť na plech vystlaný papierom na pečenie a piecť v rúre pri teplote 180 stupňov približne pol hodiny. Z upečenej a vychladnutej tekvice môžete ľahko odstrániť šupku. Pred pečením môžete plátky tekvice pokvapkať olivovým olejom a posypať obľúbenými sušenými bylinkami. Príprava tekvice na polievku pečením je nielen spôsob, ako sa ľahko zbaviť tekvicovej šupky, ale aj spôsob, ako pripraviť výnimočne aromatickú polievku, pretože pečená tekvica naozaj úžasne chutí a vonia.

  • Tekvicu môžete nastrúhať

...a pridať ju do hrnca v nastrúhanej forme, aby sa polievka rýchlejšie uvarila. V závislosti od druhu sa strúhaná tekvica varí 10 minút až pol hodiny. Ak chcete tento čas skrátiť, tekvicu nastrúhajte.

  • Tekvica sa môže zmraziť

Veľké tekvice v polovičkách alebo štvrtinách môžete kúpiť v niektorých obchodoch so zeleninou. Keď si domov prinesiete takto nakrájanú tekvicu, môžete ju niekoľko dní skladovať v chladničke zabalenú v potravinovej fólii. Prípadne si môžete kúpiť veľkú tekvicu a zamraziť ju. Pred zmrazením tekvicu umyte, odstráňte semená, ošúpte ju, ak si vybraná odroda vyžaduje ošúpanie, nakrájajte ju na niekoľkocentimetrové kúsky a vložte ju do vreciek určených na zmrazovanie potravín. Ak chcete zistiť, ktoré odrody je potrebné olúpať a ktoré nie, kliknite sem.

Príprava tekvice na polievku môže zahŕňať aj zmrazenie tekvicového pyré, ktoré je skvelým základom pre polievky, najlepšie v jednorazových plastových nádobách. Ak nemáme miesto v mrazničke, namiesto mrazenia.....

  • Tekvicu môžete konzervovať v nádobách

Príprava tekvice na polievku môže byť založená aj na príprave pyré - z tekvice dusenej v pare, z tekvice dusenej v malom množstve vody alebo z pečenej tekvice.

Pří dušení se začne tím, že se dýně oloupe, nakrájí na plátky, zalije trochou vody a vaří 15 minut, dokud je dýně měkká. Pak ji rozmixujte mixérem. Hotové pyré dejte do sklenic a třikrát pasterujte (třikrát, den po dni, v rozmezí 24 hodin - pokud pasterujete sklenice nasucho v troubě, je dobré je tam nechat hodinu od chvíle, kdy se trouba zahřeje), abyste minimalizovali riziko zkažení zavařenin (v případě dýně je riziko vysoké, pokud ji pasterujete jednou, šance na přežití zavařenin je mizivá).

A pokud se vám zrovna nechce připravovat dýni na polévku, je dobré vědět, že zdravou a nepoškozenou dýni lze skladovat i několik měsíců, pokud pro ni najdete přiměřeně chladné (10-15 °C) a tmavé místo, například sklep nebo půdu.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Vyhlásenie o prístupnosti
  • Cookies
  • Ochrana súkromia