Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality

Zásady nakladania uhoriek

Uhorky sú dôležitou súčasťou našej stravy. Radi si ich robíme zásoby na zimu. Ako pripraviť uhorky, aby ste si ich jedinečnú chuť mohli vychutnávať celé mesiace?

Základné pravidlá, ktoré by ste mali dodržiavať:

  1. Vyberajte čerstvé, zdravé uhorky bez škvŕn a kazov, pretože aj malé množstvo plesní vás prinúti vyhodiť celú nádobu.
  2. Zeleninu bezprostredne pred vložením do nádoby dôkladne očistite a umyte. Tým zabezpečíte, že nebudú mať čas zvädnúť, kvasiť alebo splesnivieť.
  3. Uhorky nakladajte vždy pri izbovej teplote a dbajte na to, aby boli poháre pevne zabalené a úplne ponorené v náleve.
  4. Používajte poháre, ktoré sú v dobrom stave. Nemusia byť úplne nové, ale vyhnite sa pohárom s poškodeným sklom a viečkami. Poháre dôkladne umyte a vyvarte.
  5. Ak plánujete skladovať hotové uhorky dlhší čas, pasterizujte ich. Na dno hlbokého hrnca položte utierku a na ňu umiestnite tesne uzavreté poháre s uhorkami tak, aby sa navzájom nedotýkali, a potom ich zalejte studenou vodou do ¾ výšky pohárov. Hrniec prikryte pokrievkou a varte na miernom ohni 20 - 25 minút. Pasterizované poháre budú mať charakteristicky ohnuté viečka.
  6. Nezabudnite ich odložiť na chladné, tienisté miesto. Uhorky by mali "dozrievať" pri teplote len niekoľko stupňov Celzia. Takto sa nepokazia a vydržia vám aj cez zimu.
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Cookies
  • Ochrana súkromia