Vyprážané ryža s krevetami
65Min
prechodný
Pustite si do kuchyne trochu exotiky. Smažená ryža patrí medzi najobľúbenejšie ázijské recepty a je úplne jasné prečo. Krevety, cesnak a citrónová šťava dodajú ryži skvelú chuť, ktorá smažením navyše získa neuveriteľne vláčnu konzistenciu. Zoberte si paličky a pustite sa do toho najlepšieho, čo vám Ázia môže ponúknuť.
dlouhozrnná ryža
3 porcie
1 kocka
mrkva
1 menšie
jarná cibuľka
1 kus
pórek
1 kus
hráškové struky
0.5 hrnček
zelený hrášok
0.5 hrnček
chilli paprička
1 kus
citrónová šťava
2 lyžice
cesnak
3 strúčiky
olej
2 lyžice
loupané čisté krevety
200 g
vajce
1 kus
čerstvý koriander
1 vetvička
maslo
1 lyžička
.
Výživové údaje
energie
595.93 kcal
proteín
30.8 g
sacharidy
87.74 g
tuky
14.17 g
Informace na porci
Postup
65 Min
Krok číslo 1
10 Min
V 500 ml vriacej vody rozpustite 1 kocku MAGGI slepačieho bujónu.
Krok číslo 2
10 Min
Ryžu preperte v sitku pod prúdom studenej vody a v hrubostenné hrnci ju orestujte na masle. Zalejte ju pripraveným horúcim bujónom, aby hladina tekutiny bola asi na dva prsty nad ryžou.
Krok číslo 3
15 Min
Ryžu varte na miernom ohni pod pokrievkou asi 15 minút. Keď je ryža mäkká, nechajte ju vychladnúť.
Krok číslo 4
5 Min
Teraz si pripravte cesnakový olej. V panvici pozvoľna restujte na dvoch lyžiciach oleja celé strúčiky cesnaku asi 5 minút. Potom je z oleja vyberte a vyhoďte.
Krok číslo 5
5 Min
Na takto ochutené tuku orestujte očistené a olúpané krevety. Až zružovie, osoľte ich, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou.
Krok číslo 6
4 Min
Hotové krevety vyberte z panvice a v rovnakej usmažte miešané vajíčko, osoľte ho a tiež ho dajte bokom ku krevetám.
Krok číslo 7
15 Min
Do prázdnej panvice dajte sprudka restovat na tenké rezance nakrájanú mrkvu, jarnú cibuľku a pór, hrášok a struky, pridajte rybaciu omáčku, ktorá celý pokrm osolí. Pridajte uvarenú ryžu, krevety a usmažené vajíčko.
Krok číslo 8
1 Min
Všetko zmiešajte, prehrejte a servírujte s nasekanou čili papričkou a čerstvým koriandrom.
Komentář 0