Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Vegetariánske jarné závitky

Vegetariánske jarné závitky

(0)
78 Min
prechodný

Ázijské snacky sú ako stvorené pre fanúšikov svetovej kuchyne. Ak si aj vy radi spestrujete jedálniček takýmito návrhmi a chcete objavovať nové chute, máme pre vás recept na vegetariánske jarné závitky . Je to skutočná pastva pre jazýčky – plná autentických chutí a vôní priamo z Ázie.

Ingredience

3

Táto misa bola optimalizovaná na 3 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:

ingredient_quantity
recipe ingredient
Ryžový koláč, krekry (vrátane hainových mini ryžových koláčov)
100  g
ťenké ryžové rezance
200  g
Mung fazuľa, zrelé semená, klíčiace, surové
50  g
Huby, shiitake, surové
95  g
mrkva
200  g
Taro, surové
200  g
šalotka
30  g
surový zeler
50  g
pórek
30  g
čierne korenie
1  g
Cukry, granulované
30  g
citrónová šťava
5  g
Sójová omáčka zo sóje a pšenice (shoyu)
30  g
Zkopírovat

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

sacharidy
122.1 g
energie
552.3 kcal
tuky
2.4 g
proteín
10.5 g
Informace na porci

Postup

78 Min
  • Krok 1

    15 Min
    Sušené huby (klasové huby) namočte asi na 15 minút do teplej vody, potom ich dôkladne opláchnite pod studenou vodou a nakrájajte na tenké plátky. Huby shiitake odrežte, umyte a nakrájajte na tenké prúžky. Huby shiitake príliš dlho neumývajte ani nenamáčajte a neprisoľujte, stratí sladkosť. Ryžové rezance namočte do studenej vody, kým nezmäknú, a potom nakrájajte na kúsky asi 5 cm dlhé.
  • Krok 2

    15 Min
    Mrkva a taro umyte a olúpte. Zeleninu namočte do osolenej vody. Po namočení zlejte vodu a potom zeleninu nakrájajte alebo nastrúhajte. Aby náplň vegetariánskych jarných závitkov nebola prevarená alebo kašovitá, po príprave surovín a nakrájaní na malé kúsky ich zabaľte do čistej utierky alebo tenkej handričky a jemne vytlačte šťavu. Tento krok tiež pomáha zabrániť zmäknutiu a popraskaniu ryžového papiera pri rolovaní.
  • Krok 3

    15 Min
    Na panvicu nalejte olej, pridajte šalotku a pór. Vymažte, kým nezačnú pekne voňať. nechajte vychladnúť.
  • Krok 4

    15 Min
    Rozložte ryžový papier, navlhčite ho vodou a dajte doň náplň. Pomaly rolujte ryžový papier a vytvarujte jarné závitky. Pokiaľ máte čas, oplatí sa dať jarné závitky na cca 30 minút do chladničky, aby sa spevnili a ľahšie sa vyprážali. Vďaka tejto metóde sú jarné závitky chrumkavejšie.
  • Krok 5

    15 Min
    V hrnci rozohrejeme olej, teplotu kontrolujte drevenými paličkami. Keď sa na špičkách paličiek objavia bublinky, pridajte jarné závitky a smažte na strednom plameni. Jarné závitky počas vyprážania otáčajte, aby sa rovnomerne opekli. Akonáhle zozlatnú, vyberte ich a nechajte odkvapkať na papierových utierkach. Pokiaľ nechcete používať príliš veľa oleja, môžete na prípravu tohto pokrmu použiť aj bezolejovú fritézu.
  • Krok 6

    2 Min
    Zatiaľ čo čakáte, až jarné závitky vychladnú, pripravte si omáčku, ktorá toto lahodné jedlo doplní. Do misy pridajte sójovú omáčku, cukor a citrónovú šťavu, dobre premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Omáčka má jemne kyslastú, slanú a sladkú chuť. Podľa vašich preferencií môžete pridať mleté čili, aby to bolo pikantnejšie.
  • Krok 7

    1 Min
    Vegetariánske jarné závitky naaranžujte na tanier, ozdobte hlávkovým šalátom alebo nakladanou mrkvou a omáčkou.
Vegetariánske jarné závitky

Krok 1 7

Sušené huby (klasové huby) namočte asi na 15 minút do teplej vody, potom ich dôkladne opláchnite pod studenou vodou a nakrájajte na tenké plátky. Huby shiitake odrežte, umyte a nakrájajte na tenké prúžky. Huby shiitake príliš dlho neumývajte ani nenamáčajte a neprisoľujte, stratí sladkosť. Ryžové rezance namočte do studenej vody, kým nezmäknú, a potom nakrájajte na kúsky asi 5 cm dlhé.

Vegetariánske jarné závitky

Krok 2 7

Mrkva a taro umyte a olúpte. Zeleninu namočte do osolenej vody. Po namočení zlejte vodu a potom zeleninu nakrájajte alebo nastrúhajte. Aby náplň vegetariánskych jarných závitkov nebola prevarená alebo kašovitá, po príprave surovín a nakrájaní na malé kúsky ich zabaľte do čistej utierky alebo tenkej handričky a jemne vytlačte šťavu. Tento krok tiež pomáha zabrániť zmäknutiu a popraskaniu ryžového papiera pri rolovaní.

Vegetariánske jarné závitky

Krok 3 7

Na panvicu nalejte olej, pridajte šalotku a pór. Vymažte, kým nezačnú pekne voňať. nechajte vychladnúť.

Vegetariánske jarné závitky

Krok 4 7

Rozložte ryžový papier, navlhčite ho vodou a dajte doň náplň. Pomaly rolujte ryžový papier a vytvarujte jarné závitky. Pokiaľ máte čas, oplatí sa dať jarné závitky na cca 30 minút do chladničky, aby sa spevnili a ľahšie sa vyprážali. Vďaka tejto metóde sú jarné závitky chrumkavejšie.

Vegetariánske jarné závitky

Krok 5 7

V hrnci rozohrejeme olej, teplotu kontrolujte drevenými paličkami. Keď sa na špičkách paličiek objavia bublinky, pridajte jarné závitky a smažte na strednom plameni. Jarné závitky počas vyprážania otáčajte, aby sa rovnomerne opekli. Akonáhle zozlatnú, vyberte ich a nechajte odkvapkať na papierových utierkach. Pokiaľ nechcete používať príliš veľa oleja, môžete na prípravu tohto pokrmu použiť aj bezolejovú fritézu.

Vegetariánske jarné závitky

Krok 6 7

Zatiaľ čo čakáte, až jarné závitky vychladnú, pripravte si omáčku, ktorá toto lahodné jedlo doplní. Do misy pridajte sójovú omáčku, cukor a citrónovú šťavu, dobre premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Omáčka má jemne kyslastú, slanú a sladkú chuť. Podľa vašich preferencií môžete pridať mleté čili, aby to bolo pikantnejšie.

Vegetariánske jarné závitky

Krok 7 7

Vegetariánske jarné závitky naaranžujte na tanier, ozdobte hlávkovým šalátom alebo nakladanou mrkvou a omáčkou.

Recept jako PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
Pridali ste 0 z 6 povolených media item entities.
10 + 1 =
Please fill the captcha field

Objavte viac

  • Ázijská
  • Bez bravčového mäsa
  • Bez kôrovcov
  • Bez laktózy
  • Bez laktózy
  • Bez rýb
  • Bez vajec
  • Čínský štýl
  • Malé jedlo
  • Občerstvenie
  • Pescetariánsky
  • Popoludnie
  • Porcia zeleniny/ovocia
  • Predjedlo
  • Predjedlo
  • S nízkym obsahom cukru
  • Vegetariánske
  • Vietnamnska
  • Zdroj vlákniny
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Cookies
  • Ochrana súkromia