Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Šťavnatý hovädzí steak s korenistou omáčkou

Šťavnatý hovädzí steak s korenistou omáčkou

(0)
30 Min
jednoduchý
Steak, tiež často označovaný ako biftek, je splneným snom každého milovníka mäsa. Šťavnatý kus hovädzieho mäsa, ktorý je prepečený na správny stupeň, môže poskytnúť mimoriadny chuťový zážitok, najmä keď je doplnený aromatickou pepřovou omáčkou. Ale odkiaľ presne steaky pochádzajú? Určite ich spájame s Amerikou. Oplatí sa však na chvíľu vrátiť do Nórska, kde sa slovo steik prvýkrát objavilo na označenie hrubého plátku mäsa. Za vynález steaku však nie sú zodpovední Nóri, ani Američania. Príbeh nás zavedie do Talianska, presnejšie do Florencie, kde sa po prvýkrát podával kus pevného mäsa. Na tomto mieste je však nutné upozorniť aj na moderné steaky – z hovädzieho mäsa. V podobe, v akej ich poznáme dnes, boli skutočne vyvinuté v New Yorku a rýchlo sa rozšírili aj po celej Európe.

Korenistá omáčka k hovädziemu steaku - perfektná kombinácia pre každú príležitosť


Milovníci mäsa vedia, že šťavnatý kus kvalitného hovädzieho zaručí lahôdku pre maškrtné jazýčky. Steak v korenistej omáčke je však ešte lepšia kombinácia, ktorá sa bude hodiť pre každú príležitosť. A čo viac, pepřová omáčka na hovädzí steak je výnimočne jednoduchá na prípravu. Guľôčky korenia zalejte vriacou vodou, sceďte a pridajte k osmaženej cibuľke, smotane a vývaru a varte, kým omáčka nezhustne. Rovnomerne opečený rezeň posypeme soľou a potom prelejeme vopred pripravenou omáčkou. Toto jedlo sa skvele hodí nielen na rodinnú večeru , ale aj na iné slávnostné príležitosti. Vaši hostia si túto chuť a jedinečnú arómu budú určite dlho pamätať.

Čo podávať k steaku v korenistej omáčke?


Steak v korenistej omáčke je jedným z tých jedál, ktoré sa najlepšie hodia k zemiakom. Zemiaky môžeme zvoliť buď varené alebo pečené, ktoré tiež ľahko pokvapkáme pepřovou omáčkou. V inej verzii môžeme k steaku pridať varenú zeleninu. Najlepším riešením je špargľa, mrkva, brokolica alebo zelené fazuľky. Prípadne poslúži aj čerstvý, chrumkavý chlieb. Pripomeňme, že dobrým doplnkom môže byť aj šalát z červenej repy alebo nakladaná zelenina. Steak v korenistej omáčke určite zasýti našu chuť do jedla na výnimočne dlhú dobu - toho sa báť nemusíme.

Ingredience

4

Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:

ingredient_quantity
recipe ingredient
steak z hovädzej sviečkovej čiapky
500  g
MAGGI Hovädzí bujón
10  g
červené víno
45  g
šalotka
20  g
horčica
20  g
smetana
40  g
čierne korenie
1  g
soľ
1  g
Olej, priemyselný, stredne olejový, slnečnica
1  lyžica
Maslo, solené
12  g
čierne korenie
25  g
Zkopírovat

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

sacharidy
6.6 g
energie
272 kcal
tuky
14.6 g
proteín
28.2 g
Informace na porci

Postup

30 Min
  • Krok 1

    4 Min
    Bábiku nakrájajte na 4 rovnaké steaky, posypeme z oboch strán korením a sprudka opečte na lyžicu oleja asi 2 minúty z každej strany. Po usmažení posypte štipkou soli.
  • Krok 2

    5 Min
    Guľôčky zeleného korenia zalejte vriacou vodou a po niekoľkých minútach sceďte.
  • Krok 3

    5 Min
    Na panvici po opečení mäsa zosklovatejte nadrobno nakrájanú šalotku. Po chvíli pridajte lyžicu masla.
  • Krok 4

    10 Min
    Pridajte víno, vývar z bujónu, horčicu a zelené korenie. Varte, kým sa polovica tekutiny neodparí.
  • Krok 5

    5 Min
    Potom pridajte smotanu a varte, kým omáčka nezhustne.
  • Krok 6

    1 Min
    Steaky podávajte preliate omáčkou. Ako prílohu odporúčame pečené zemiaky alebo zeleninu.
Šťavnatý hovädzí steak s korenistou omáčkou

Krok 1 6

Bábiku nakrájajte na 4 rovnaké steaky, posypeme z oboch strán korením a sprudka opečte na lyžicu oleja asi 2 minúty z každej strany. Po usmažení posypte štipkou soli.

Šťavnatý hovädzí steak s korenistou omáčkou

Krok 2 6

Guľôčky zeleného korenia zalejte vriacou vodou a po niekoľkých minútach sceďte.

Šťavnatý hovädzí steak s korenistou omáčkou

Krok 3 6

Na panvici po opečení mäsa zosklovatejte nadrobno nakrájanú šalotku. Po chvíli pridajte lyžicu masla.

Šťavnatý hovädzí steak s korenistou omáčkou

Krok 4 6

Pridajte víno, vývar z bujónu, horčicu a zelené korenie. Varte, kým sa polovica tekutiny neodparí.

Šťavnatý hovädzí steak s korenistou omáčkou

Krok 5 6

Potom pridajte smotanu a varte, kým omáčka nezhustne.

Šťavnatý hovädzí steak s korenistou omáčkou

Krok 6 6

Steaky podávajte preliate omáčkou. Ako prílohu odporúčame pečené zemiaky alebo zeleninu.

Recept jako PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
Pridali ste 0 z 6 povolených media item entities.
2 + 1 =
Please fill the captcha field

Objavte viac

  • Americká
  • Do 300 kal
  • Európska
  • Fúzie
  • Globálna
  • Grilovanie
  • grilovaný
  • Hlavný chod
  • Hovädzie mäso
  • Keto-priateľský
  • Obed
  • Predjedlo
  • Rande
  • Slávnosť
  • S mäsom
  • S nízkym obsahom cukru
  • Večera
  • Vrchné jedlo
  • Vysoký obsah bielkoviny
  • Zdroj bielkovín

Více zajímavých receptů

Show more recipes

  • Šťavnatý kurací steak

    Šťavnatý kurací steak

    160 Min jednoduchý

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Cookies
  • Ochrana súkromia