Rebrá s BBQ marinádou
60Min
prechodný
bravčové rebrá
1 kg
1 lyžica
cibuľa
1 menšie
cesnak
2 strúčiky
nastrúhaný zázvor
1 lyžica
paradajkový pretlak
1 lyžica
sladká údená paprika
1 lyžička
rímska rasca
1 lyžička
hnedý cukor
1.5 lyžice
Nápoje, voda, vodovodné batérie, komunálne
200 g
voda
100 ml
olej
1 lyžica
soľ
1 štipka
čierne korenie
1 štipka
.
Výživové údaje
tuky
44.35 g
sacharidy
9.43 g
proteín
65.55 g
energie
711.71 kcal
Informace na porci
Postup
60 Min
Krok číslo 1
10 Min
Najprv si pripravte BBQ omáčku. V hrnci na troške oleja krátko opečieme najemno nakrájanú cibuľu. Keď sklovita, pridajte na plátky nakrájaný cesnak a zázvor a spoločne restujte asi minútu. Potom do hrnca pridajte sladkú údenou papriku, rímska rasca, paradajkový pretlak, MAGGI Tekuté korenie a krátko všetko spoločne orestujte. Potom zalejte vodou a pridajte hnedý cukor. Všetko varte do zhustnutia. Dochuťte soľou a korením.
Krok číslo 2
45 Min
Bravčová rebrá polejte 2/3 omáčky. Rebrá dajte grilovať na rozpálenú mriežku grilu a nechajte ich prikryté zhruba 30 minút. Potom odkryte a dopékejte ešte asi 15 minút, aby chytila farbu.
Krok číslo 3
1 Min
Počas grilovania mäso priebežne potierajte omáčkou.
Krok číslo 4
4 Min
Hotová rebrá podávajte s chlebom, zvyšnú BBQ omáčkou a napríklad Coleslaw.
Komentář 0