Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Pinsa romana

Pinsa romana

(0)
235 Min
prechodný

Pinsa Romana (môžete sa tiež stretnúť s názvom písaným spoločne - pinsaromana alebo pinsa alla romana) je taliansky pokrm známy už od čias Rímskej ríše. Tento jednoduchý pokrm bol ľahko dostupným jedlom pre mnoho občanov žijúcich v Taliansku.

Aké je tajomstvo pinsy? Za zdôraznenie iste stojí, že jej rozlišovacím znakom je príprava s viac ako jedným druhom múky. Najlepší efekt dosiahnete kombináciou pšeničnej a ryžovej múky. Existujú aj recepty, v ktorých sa objavuje aj sójová múka. Ďalším dôležitým prvkom je dlhé kysnutie cesta. Predpokladá sa, že vyhnitené cesto by malo pred pečením v rúre aspoň tri hodiny odpočinúť. Nie je však núdza o kuchárov, ktorí cesto na pinse pripravujú 24 hodín pred podávaním alebo aj skôr!

Zmes múky a dlhé kysnutie dávajú úžasné výsledky! Cesto na pinse, ktoré vzhľadom pripomína oblak, bude po upečení zvonku chrumkavé a vo vnútri mäkké.

Čo podávať s pinsou? V tejto veci je veľká voľnosť. Môžete predpokladať, že dobrou voľbou budú všetky ingrediencie, ktoré máte na talianskej pizzi radi – mozzarella, paradajky, olivy, bazalka, rukola, šampiňóny, artičoky, vyzreté údeniny. Ingrediencie môžu byť rovnaké ako na pizzu, ale Taliani zdôrazňujú rozdiely v technológii pečenia týchto produktov. Originálna pinsa sa nepečie do kamennej pece ako klasická pizza, ale do kovového pekáča.

„Pinsa romana kcal“ – to je častá otázka zadávaná do internetových vyhľadávačov. Mnoho ľudí sa pýta, či je nadýchaná pinsa málo kalorická. Našťastie nie je dôvod na obavy. Nadýchaný koláč nepredstavuje žiadnu hrozbu pre váš jedálniček.

V bežnom jazyku sa môžete stretnúť s termínom pizza pinsa romana. Ak nehovoríte s Talianom, bude táto formulácia v poriadku. Pri jednaní s Talianmi je však lepšie tieto dva pojmy nerozlišovať, aby ste nepôsobili ignorantsky. Pinsu je možné jesť v špecializovaných podnikoch zvaných pinseria.

Ingredience

4

Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:

ingredient_quantity
recipe ingredient
hladká múka
400  g
Ryžová múka
100  g
droždie
7  g
voda
400  g
soľ
1  lyžička
olivový olej
1  lyžica
Cukry, granulované
1  lyžička
Zkopírovat

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

sacharidy
99.4 g
energie
470.3 kcal
tuky
2.5 g
proteín
9.8 g
Informace na porci

Postup

235 Min
  • Krok 1

    180 Min
    Vo veľkej mise zmiešajte múky. V malej mise rozpustite droždie a cukor v 100 ml vlažnej vody a nechajte niekoľko minút odstáť. K múke pridajte soľ, potom prilejte rozpustené droždie a zvyšnú vodu a miešajte, kým sa všetko nespojí. Pridajte olivový olej a hneťte cesto asi 10 minút, kým nebude hladké a pružné. Cesto prikryte vlhkou utierkou a nechajte 2–3 hodiny kysnúť.
  • Krok 2

    35 Min
    Vykysnuté cesto rozdeľte na 2-3 diely, na pomúčenej ploche vytvarujte oválne placky s hrúbkou asi 1 cm. Placky dajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte 30 minút kysnúť.
  • Krok 3

    15 Min
    Predhrejte rúru na 250 °C (ideálne s kameňom na pečenie, ak máte). Pred vložením do rúry zľahka potrite cesto olivovým olejom. Pečte 10–12 minút, kým cesto nezezlátne a okraje nezískajú chrumkavosť.
  • Krok 4

    5 Min
    Po upečení podávajte s obľúbenými ingredienciami. Môžete si vytvoriť klasickú margharittu (mozzarela + paradajkový základ + oregano) alebo vytvoriť bláznivejšie kombinácie podľa toho, na čo máte chuť (ruccolla, huby, rôzne druhy syov, kukurice alebo napríklad grilovaná zelenina)

Recept jako PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
Pridali ste 0 z 6 povolených media item entities.
2 + 11 =
Please fill the captcha field

Objavte viac

  • Bez arašidov
  • Bez bravčového mäsa
  • Bez kôrovcov
  • Bez rýb
  • Bez Treenut
  • Bez vajec
  • Deň her
  • držadlo
  • Európska
  • Hlavný chod
  • Lacné
  • Obed
  • pečenie
  • Pescetariánsky
  • pizze
  • Predjedlo
  • Predjedlo
  • Príloha
  • Rodinné jedlá
  • S nízkym obsahom cukru
  • Talianska
  • Večera
  • Vegetariánske
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Vyhlásenie o prístupnosti
  • Cookies
  • Ochrana súkromia