Pinsa Romana (môžete sa tiež stretnúť s názvom písaným spoločne - pinsaromana alebo pinsa alla romana) je taliansky pokrm známy už od čias Rímskej ríše. Tento jednoduchý pokrm bol ľahko dostupným jedlom pre mnoho občanov žijúcich v Taliansku.
Aké je tajomstvo pinsy? Za zdôraznenie iste stojí, že jej rozlišovacím znakom je príprava s viac ako jedným druhom múky. Najlepší efekt dosiahnete kombináciou pšeničnej a ryžovej múky. Existujú aj recepty, v ktorých sa objavuje aj sójová múka. Ďalším dôležitým prvkom je dlhé kysnutie cesta. Predpokladá sa, že vyhnitené cesto by malo pred pečením v rúre aspoň tri hodiny odpočinúť. Nie je však núdza o kuchárov, ktorí cesto na pinse pripravujú 24 hodín pred podávaním alebo aj skôr!
Zmes múky a dlhé kysnutie dávajú úžasné výsledky! Cesto na pinse, ktoré vzhľadom pripomína oblak, bude po upečení zvonku chrumkavé a vo vnútri mäkké.
Čo podávať s pinsou? V tejto veci je veľká voľnosť. Môžete predpokladať, že dobrou voľbou budú všetky ingrediencie, ktoré máte na talianskej pizzi radi – mozzarella, paradajky, olivy, bazalka, rukola, šampiňóny, artičoky, vyzreté údeniny. Ingrediencie môžu byť rovnaké ako na pizzu, ale Taliani zdôrazňujú rozdiely v technológii pečenia týchto produktov. Originálna pinsa sa nepečie do kamennej pece ako klasická pizza, ale do kovového pekáča.
„Pinsa romana kcal“ – to je častá otázka zadávaná do internetových vyhľadávačov. Mnoho ľudí sa pýta, či je nadýchaná pinsa málo kalorická. Našťastie nie je dôvod na obavy. Nadýchaný koláč nepredstavuje žiadnu hrozbu pre váš jedálniček.
V bežnom jazyku sa môžete stretnúť s termínom pizza pinsa romana. Ak nehovoríte s Talianom, bude táto formulácia v poriadku. Pri jednaní s Talianmi je však lepšie tieto dva pojmy nerozlišovať, aby ste nepôsobili ignorantsky. Pinsu je možné jesť v špecializovaných podnikoch zvaných pinseria.
Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu