Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Miso ramen s tofu
Miso ramen s tofu

Miso ramen s tofu

(0)
35 Min
prechodný

Objavte japonskú hrejivú miso rezancovú polievku s množstvom čerstvej zeleniny a tofu . Je to skvelý nápad na večeru s priateľmi a hrejivú polievku v zlý jesenný deň.

Ramen je jedlo, ktoré je ikonické aj v popkultúre. Ramen má v japonskej kultúre svoje stále miesto, rovnako ako halušky v poľskej kultúre. V kórejskej kultúre je pozvanie na ramen ospravedlnením na romantické rande. Jeho výnimočnosť dokazujú dva prvky - vývar a ramen rezance . Miso ramen je jedným zo základných, najobľúbenejších vývarov používaných na prípravu tejto polievky. Ľahká miso pasta vyrobená z fermentovanej ryže a sóje dodáva ramenu jeho výraznú chuť. Medzitým sú rezance trvalou zložkou dokonalého ramena. To, čo robí ramen rezance odlišné od typických pšeničných rezancov, je ich mimoriadna elasticita, ktorá je spôsobená pridaním kansui. Vďaka kansui sú rezance pružné, ale nie gumené a poskytujú jedinečný zážitok chuti.

Ako si vyrobiť ramen doma? Aj keď sa ramen môže zdať ako zložitý recept, najmä preto, že nepatrí do európskej kuchyne, jeho príprava nemusí byť náročná! Prečítajte si náš recept krok za krokom a pripravte si miso ramen s tofu , ktorý bude chutný ako v ázijskej reštaurácii! Začnite marinovaním tofu v marináde zo zázvoru, cesnaku, sójovej omáčky a sezamového oleja. Potom pripravte vajíčka – vajíčko s tekutým žĺtkom je jedným z najobľúbenejších prídavkov do tejto japonskej polievky a nemali by ste ho vynechať. Potom pripravte miso vývar - budete potrebovať zeleninový vývar WINIARY , mandľové mlieko , vodu a miso pastu. Do vriacej polievky pridáme mrkvu a huby. Keď sa zelenina varí vo vývare, vyberte tofu z marinády a opečte ho asi 3 minúty zo všetkých strán. Vďaka tomu bude chrumkavejšie. Keď je vývar hotový, zalejeme ním ramenové rezance umiestnené vo vysokej miske. Do misky s ramenom pridajte vajíčko, smažené marinované tofu a pažítku. Ak chcete autentickejšiu chuť, pridajte do polievky trochu wakame. Vo vegánskej verzii môžete vynechať vajíčko a priaznivci pikantnejších chutí môžu skúsiť dochutiť polievku pár kvapkami omáčky Tabasco.

Miso ramen je skvelá polievka, ktorá sa ľahko stane plnohodnotným jedlom a vždy vám zlepší náladu. Ramen polievka je definíciou komfortného jedla v jednej miske , naplnenej zeleninou a tofu. Toto je jedlo, pri ktorom sa budete usmievať. Jednoducho „oishi“ – znamená v japončine „chutné“.

Ingredience

2

Táto misa bola optimalizovaná na 2 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:

ingredient_quantity
recipe ingredient
nastrúhaný zázvor
15  g
cesnak
1  strúčik
olej
2  lyžice
Tofu
150  g
vajce
2  väčšia
MAGGI Tekutý bujón Hovädzí
1  lyžička
jarná cibuľka
100  g
mrkva
150  g
šampiňóny
100  g
MAGGI Zeleninový bujón
14  g
voda
600  ml
mandľové mlieko
30  g
Sójové bôby
20  g
čerstvý koriander
5  g
TABASCO
0.5  lyžička
MAGGI Sojová omáčka
2  lyžice
Zkopírovat

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
sacharidy
26.2 g
energie
513.9 kcal
tuky
35.9 g
proteín
25.8 g
Informace na porci

Postup

35 Min
  • Krok 1

    5 Min
    Zázvor a cesnak ošúpeme a pretlačíme. Zmiešajte so sójovou omáčkou Maggi a sezamovým olejom na marinádu. Tofu osušíme, nakrájame na kocky a necháme marinovať.
  • Krok 2

    10 Min
    V hrnci zohrejeme asi 2 litre vody a vajíčka varíme asi 7 minút. Vajcia odložíme nabok vychladnúť. Pridajte ramen nudle do vody, povarte a sceďte podľa návodu na obale.
  • Krok 3

    5 Min
    Medzitým si nakrájame jarnú cibuľku na kolieska. Na ozdobu si odložte 2 polievkové lyžice koliesok zelenej jarnej cibuľky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na pásiky. Huby očistíme kuchynským papierom, prekrojíme na polovice a nakrájame na plátky.
  • Krok 4

    4 Min
    Do hrnca nalejeme vodu a mandľové mlieko, pridáme zeleninový vývar Maggi a štipku tekutého hovězího bujonu. Pridáme zeleninu a varíme cca 2-3 minúty.
  • Krok 5

    3 Min
    Tofu opečieme na malej panvici asi 3 minúty. Medzitým si ošúpeme vajíčka a prekrojíme ich pozdĺžne na polovicu.
  • Krok 6

    3 Min
    Vložte polovicu cestovín do veľkej misy. Na vrch rezancov nalejte horúcu miso polievku a zeleninu. Na vrch polievky poukladáme kocky tofu a polovice vajec. Podávame ozdobené zvyšnými kolieskami cibule, jarnou cibuľkou, klíčkami a koriandrom. Podľa chuti dochutíme pikantnou omáčkou Tabasco.
  • Krok 7

    5 Min
    Ak chcete, aby bola vaša polievka ešte autentickejšia, pridajte trochu viac wakame. Wakame je hnedá riasa, ktorá rastie pri pobreží Japonska, Kórey a Číny. Wakame má príjemnú morskú chuť a chrumkavú textúru. Môže sa použiť surové alebo varené. Wakame dostanete v ázijských obchodoch po celý rok.
Miso ramen s tofu

Krok 1 7

Krok 1 Krok 1 Krok 1

Zázvor a cesnak ošúpeme a pretlačíme. Zmiešajte so sójovou omáčkou Maggi a sezamovým olejom na marinádu. Tofu osušíme, nakrájame na kocky a necháme marinovať.

Miso ramen s tofu

Krok 2 7

Krok 2 Krok 2 Krok 2

V hrnci zohrejeme asi 2 litre vody a vajíčka varíme asi 7 minút. Vajcia odložíme nabok vychladnúť. Pridajte ramen nudle do vody, povarte a sceďte podľa návodu na obale.

Miso ramen s tofu

Krok 3 7

Krok 3 Krok 3 Krok 3

Medzitým si nakrájame jarnú cibuľku na kolieska. Na ozdobu si odložte 2 polievkové lyžice koliesok zelenej jarnej cibuľky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na pásiky. Huby očistíme kuchynským papierom, prekrojíme na polovice a nakrájame na plátky.

Miso ramen s tofu

Krok 4 7

Krok 4 Krok 4 Krok 4

Do hrnca nalejeme vodu a mandľové mlieko, pridáme zeleninový vývar Maggi a štipku tekutého hovězího bujonu. Pridáme zeleninu a varíme cca 2-3 minúty.

Miso ramen s tofu

Krok 5 7

Krok 5 Krok 5 Krok 5

Tofu opečieme na malej panvici asi 3 minúty. Medzitým si ošúpeme vajíčka a prekrojíme ich pozdĺžne na polovicu.

Miso ramen s tofu

Krok 6 7

Krok 6 Krok 6 Krok 6

Vložte polovicu cestovín do veľkej misy. Na vrch rezancov nalejte horúcu miso polievku a zeleninu. Na vrch polievky poukladáme kocky tofu a polovice vajec. Podávame ozdobené zvyšnými kolieskami cibule, jarnou cibuľkou, klíčkami a koriandrom. Podľa chuti dochutíme pikantnou omáčkou Tabasco.

Miso ramen s tofu

Krok 7 7

Krok 7 Krok 7 Krok 7

Ak chcete, aby bola vaša polievka ešte autentickejšia, pridajte trochu viac wakame. Wakame je hnedá riasa, ktorá rastie pri pobreží Japonska, Kórey a Číny. Wakame má príjemnú morskú chuť a chrumkavú textúru. Môže sa použiť surové alebo varené. Wakame dostanete v ázijských obchodoch po celý rok.

Recept jako PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Write a review

Your reviews
select 1 star out of 5
select 2 star out of 5
select 3 star out of 5
select 4 star out of 5
select 5 star out of 5
Would you recommend this item?
Obrázky
Pridali ste 0 z 6 povolených media item entities.
12 + 6 =
Please fill the captcha field

Objavte viac

  • Ázijská
  • cestoviny
  • Cestoviny / rezance
  • Globálna
  • Hlavný chod
  • Japonská
  • Jeseň
  • Obed
  • Polievka
  • polievka
  • polievky
  • Porcia zeleniny/ovocia
  • Rezance
  • S cestovinami
  • S nízkym obsahom cukru
  • Špičkovanie
  • S vajcami
  • tofu
  • Večera
  • Vysoký obsah bielkoviny
  • Zdroj bielkovín
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Cookies
  • Ochrana súkromia