Miešané tofu je vegeteriánsky recept na rýchle raňajky. Ak hľadáte jednoduchý a teplý pokrm, pravdepodobne si zamilujete tento recept na miešané tofu. Nie je náhoda, že sa tento názov spája s miešanými vajcami. Popísaný pokrm síce neobsahuje vajcia, ale konzistenciou, vzhľadom aj spôsobom prípravy sa podobá originálu. Vegánske miešané vajcia s tofu sa tiež vyprážajú na panvici a ich príprava trvá len pár minút. Na dosiahnutie efektu podobného rozšľahaným vajcom sa tofu zmieša s mliekom, trochou zeleninového vývaru a drožďovými vločkami. Štandardným doplnkom miešaného tofu, podobne ako miešaných vajec na masle, je vyprážaná cibuľa. Táto klasická, najjednoduchšia verzia je najlepšou miešanou tofu zmesou pre mnoho milovníkov tohto pokrmu. Základný recept však môžete kreatívne rozšíriť, najmä pokiaľ chcete mať vo svojom jedálničku viac vitamínov. Rozšírená verzia je miešané tofu so zeleninou, pripomínajúce omeletu alebo koláč. Do pokrmu na báze tofu môžete pridať paradajky, papriky, cuketu a varenú špargľu. Ďalším spôsobom, ako okoreniť miešané tofu, je použitie výrazného korenia. Tofu je možné dochutiť karí, mletou sladkou alebo pálivou paprikou alebo provensálskymi bylinkami. Pokiaľ niekto dáva prednosť orientálnym chutiam, dobrou voľbou je aj kurkuma alebo také vzácne exotické korenie, ako je čierna soľ. Ďalšou výhodou kurkumy je jej farba. Vďaka tejto ingrediencii bude pokrm svojou farbou ešte viac pripomínať miešané vajcia. Ako vidíte, existuje mnoho rôznych možností. Metódou pokusov a omylov môžete dospieť k zloženiu prísad a pomerom, ktoré budú pre vás ideálne. Recept na miešané tofu, ktorý je jednoduchý, rýchly a možno ho podľa ľubovôle upraviť, patrí k hitom vegánskej kuchyne. Navyše to nemusí byť len pre vegánov. Ľudia, ktorí pravidelne konzumujú živočíšne produkty, by to mali tiež vyskúšať. Keď neviete, čo s tofu, tento recept bude dobrým riešením, ktoré vás nezaberie veľa úsilia a výsledok bude naozaj lahodný!