Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Pór očistite a nakrájajte na šikmé širšie prúžky (môžete nechať aj časť zelenej). Na panvici rozpustite maslo, pridajte pór a štipku soli. Na miernom plameni ho pomaly duste cca 10–12 minút, kým nezmäkne. Podlejte trochou vody alebo vývaru, aby sa ľahko dusil, nie vyprážal. Pór by mal zostať vláčny, sladkastý a ľahko maslový.
Bábiku nakrájajte na medailónky (asi 3–4 cm hrubé). Jemne ich osoľte, okoreňte a prípadne posypte trochou čerstvého tymiánu alebo rozmarínu.
Na panvici rozohrejte olej alebo kúsok masla a mäso opečte sprudka z oboch strán (1,5–2 minúty). Potom vložte do rúry predhriatej na 160 ° C a dopekajte 5–7 minút, aby zostalo vo vnútri jemne ružové a šťavnaté.
Medailónky budú skvele chutiť s hubovou omáčkou a zemiakmi.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu