Kurča pečené na koreňovej zelenine
75Min
prechodný
Pripravte si kura tak, ako ho nepoznáte! Prekvapivo jednoduchá kombinácia koreňovej zeleniny a pečeného kurčaťa si získa uznanie aj u tých najnáročnejších stravníkoch. Nechajte, aby sa pri pečení prepojila šťava z mäsa, zeleniny a rozpusteného masla. Šťavnatosť a chrumkavú kôrku kurčaťa vám potom ľahko zaistí náš Slepačí bujón, ktorý pripravíte behom pár minút. Užívajte si silnejúce vôňu, ktorá vás ovanie pri každom podliatie mäsa. Až ho ochutnáte, bude vám jasné, že ste práve objavili novú inšpiráciu nielen pre nedeľné obedy.
celé kura
1 kus
mrkva
1 kus
koreňová petržlen
1 kus
surový zeler
0.25 kus
cesnak
10 strúčiky
1 kocka
majoránka
1 lyžička
mletá sladká paprika
1 lyžička
čerstvý rozmarín
1 vetvička
soľ
1 štipka
čierne korenie
1 štipka
maslo
2 lyžice
.
Výživové údaje
tuky
38.04 g
energie
617.17 kcal
sacharidy
19.51 g
proteín
48.34 g
Informace na porci
Postup
75 Min
Krok číslo 1
1 Min
Umyté a osušené kurča dôkladne zo všetkých strán osoľte a okoreňte. Pod kožu kurčaťa dajte trochu masla.
Krok číslo 2
5 Min
Koreňovú zeleninu nakrájajte na kocky a dajte ich na dno pekáča, osoľte ju a poukladajte kúsky masla. Paličku cesnaku rozkrojte na pol a pridajte k zelenine.
Krok číslo 3
1 Min
Osolené a okorenené mäso položte na zeleninu a posypte ho majoránom a sladkou paprikou.
Krok číslo 4
3 Min
Rúru predhrejte na 200 stupňov. Medzitým 1/2 kocky MAGGI slepačieho bojónu rozpustite asi v 250 ml vriacej vody.
Krok číslo 5
45 Min
Mäso a zeleninu podlejte bujónom, pekáč priklopte a kurča pečte asi 45 minút.
Krok číslo 6
15 Min
Potom kura dopečte už odkryté do zlatista, počas pečenia ho zalievajte výpekom.
Krok číslo 7
5 Min
Hotové kurča servírujte so zeleninou a bramorami, či bramobrovou kašou.
Komentář 0