Fašírky s paradajkovou omáčkou
65Min
prechodný
Milujete fašírky? Nenechajte si ujsť recept inšpirovaný talianskou kuchyňou, ktorý si zaručene zamilujú malí aj veľkí stravníci! Taliani ich pripravujú s výdatnou paradajkovou omáčkou, ktorá premení každé sústo v šťavnatý zážitok. Vyskúšajte a uvidíte, že takto vylepšené fašírky si zaslúžia čestné miesto aj na sviatočnom stole!
mleté hovädzie mäso
250 g
mleté bravčové mäso
250 g
2 lyžice
žemľa namočená v mlieku
1 kus
biela cibuľa
1 kus
pasírované paradajky
500 g
obľúbený vývar
0.5 l
Korenie, bobkový list
1 kus
Korenie, nové korenie
3 guličky
soľ
1 štipka
múka
200 g
čierne korenie
1 štipka
petrželová vnať
1 kus
.
Výživové údaje
energie
1481.24 kcal
sacharidy
116.8 g
proteín
68.04 g
tuky
45.42 g
Informace na porci
Postup
65 Min
Krok číslo 1
5 Min
Mleté mäso vložte do misky spolu s vymačkanou žemľou a 1 lyžicou tekutého bujónu.
Krok číslo 2
10 Min
Cibuľu nakrájajte na malé kúsky, orestujte na panvici na oleji do červena. Nechajte ju vychladnúť a pridajte do mäsa. Dochuťte soľou, čiernym korením a všetko dôkladne premiešajte.
Krok číslo 3
10 Min
Vytvarujte zo zmesi menšie fašírky a obalte ich v múke. Vytvorené placky smažte v oleji do červena, potom ich zalejte vývarom a paradajkami.
Krok číslo 4
5 Min
Pridajte 1 lyžicu tekutého bujónu, bobkový list a nové korenie.
Krok číslo 5
30 Min
Všetko varte asi 30 minút.
Krok číslo 6
5 Min
Na koniec všetko dochuťte soľou, čiernym korením a sekanou petržlenovou vňaťou.
Komentář 0