Pre mnoho dospelých je špenát vyprážaný na panvici detskou nočnou morou. Existujú však spôsoby, ako to urobiť chutným aj týmto ľuďom. Správne korenie a prísady dokážu na panvici rozvinúť plnú chuť čerstvého špenátu . Kľúčom k úspechu je použitie čerstvého špenátu. Ten v nezmrznutých listoch nebude mať podobu dužiny, ale skôr šalátu.
Táto misa bola optimalizovaná na 2 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Opláchnite špenát v studenej vode, aby ste odstránili nečistoty. Následne ho dôkladne osušte. Môžete ho rozdeliť na menšie kúsky, aby sa lepšie pripravoval.
Na panvici na strednej teplote roztopte maslo. Keď začne jemne bublinkovať, pridajte nasekaný cesnak a krátko ho opražte, aby sa rozvinula jeho aróma - pozor aby sa nespálil.
Do panvice pridajte špenát a dôkladne ho premiešajte s cesnakom a maslom. Pokiaľ je potrebné, môžete špenát rozdeliť na menšie časti, aby sa rovnomerne opražil.
Po 2-3 minútach, keď sa špenát začne znižovať svoj objem, pridajte medvedí cesnak (alebo iné čerstvé bylinky podľa výberu). Ochutnajte soľou, čiernym korením a strúhaným muškátovým orieškom.
Po ďalších 5-7 minútach, keď je špenát dostatočne podusený a zmäknutý, pridajte kvapku balzamikového octu, ktorý zvýrazní chuť a dodá pokrmu jemný kyselkavý nádych.
Špenát podávajte horúci, posypaný strúhaným parmezánom alebo pecorinom. Môžete pridať aj chrumkavé pražené vlašské orechy, ktoré dodajú pokrmu zaujímavú textúru a chuť.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu