Bešamelová omáčka je hladký, jemný a ľahko pripraviteľný doplnok k mnohým pokrmom. Premýšľate , ako urobiť bešamelovú omáčku ? Potrebujete iba tri ingrediencie – múku, maslo a mlieko. Bešamelová omáčka sa niekedy nazýva aj biela omáčka alebo základná omáčka, pretože sa z nej dá pripraviť mnoho ďalších omáčok. Táto omáčka sa skvele hodí k zeleninovým, mäsovým a syrovým pokrmom.
Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Do hrnca pridajte 1,5 lyžice masla a rozpustite (pozor, aby sa maslo neprepálilo). Do rozpusteného masla pridajte 1,5 lyžice múky, vyšľahajte svetlú zápražku a potom postupne prilievajte 1/3 hrnčeka mlieka. Dôkladne rozotrite, aby nevznikli hrudky.
Keď získame konzistenciu bez hrudiek, pridáme zvyšok mlieka.
Priveďte do varu a neustále miešajte. Podľa chuti okoreníme. Až omáčka zhustne, stiahnite ju z ohňa.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu