Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Rúru predhrejte na 180 °C.
Baklažány pozdĺžne rozrežte a dužinu jemne narežte do mriežkového vzoru, dávajte pozor, aby ste nepoškodili šupku. Potrite olivovým olejom, dochuťte soľou a korením.
Vložte baklažány do rúry a pečte 20 minút kým nezmäknú. Medzitým si dajte variť pšeno vo vode s kockou bujónu. Až baklažány zmäknú, tak lyžicou jemne vyberte časť dužiny, ale nevyhadzujte ju - bude sa vám hodiť do náplne!
Cibuľu a cesnak nakrájajte a orestujte na panvici s olejom. Pridajte mäso a orestujte.
Uvarené pšeno v mise zmiešajte s pripraveným mäsom. Pridajte vajcia a nadrobno nakrájané, olúpané paradajky (vyplatí sa z paradajok najprv zliať prebytočnú vodu) a odloženú dužinu z baklažánu.
Vydlabané baklažány naplňte pripravenou náplňou, posypte strúhaným syrom a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte asi 20-30 minút.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu