Pappardelle s líškami a kuracím mäsom je zaujímavý pokrm pre milovníkov cestovín, ktorých nudí klasika ako bolonské špagety. Jedlo je podobné iným receptom na hubový spôsob, ale v tomto prípade sa používajú o niečo sofistikovanejšie ingrediencie, ktoré tomuto receptu dodávajú niečo zvláštne.
Venujte pozornosť hlavnej ingrediencii - cestovinám pappardelle. Toto je jeden z typicky talianskych produktov, ako už názov napovedá. Ale čo je na tom také zvláštne? Sú to vaječné cestoviny, ktoré sa chuťou podobajú tagliatelle, ale vyzerajú trochu inak. Stuhy sú rozhodne širšie (2-4 cm) a veľmi dlhé, 9 až 20 cm. Tento druh pasty pochádza z oblasti Emilia-Romagna, ale veľmi často sa objavuje v toskánskej kuchyni. V dnešnej dobe je ľahké ho nájsť nielen v typických talianskych obchodoch s potravinami, ale aj vo väčšine supermarketov.
Ďalšou ingredienciou, ktorá dodáva tomuto pokrmu jedinečnú chuť, sú líšky. Huby sa často pridávajú do kuracích pokrmov. Lesné huby však majú úplne inú chuť, najmä ak je vylepšená pridaním cesnaku a tymiánu.
Pappardelle s líškami a kuracím mäsom je perfektnou večerou pre taliansky večer s bielym vínom a dobrým filmom, ale aj na stretnutie s priateľmi alebo romantickú večeru vo dvojici.
Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Kurací rezeň nakrájajte na kocky. Líšky očistite a tie väčšie rozkrojte napoly. Nakrájajte cibuľu a cesnak.
Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Pridajte nakrájané kura a smažte dozlatista, osoľte a okoreňte.
Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte niekoľko minút, kým nezmäkne. Potom pridajte cesnak a opražte ho kým sa nerozvonia.
Pridajte líšky a smažte ich niekoľko minút, kým nezmäknú.
Zalejte smotanou, pridajte vetvku tymiánu a 1 lyžicu kuracieho bujónu MAGGI a varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým omáčka nezhustne Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
Do omáčky pridajte uvarené cestoviny pappardelle a dôkladne premiešajte.
Podávajte s parmezánom a vašimi obľúbenými bylinkami.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu