Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Gruzínsky syrový koláč (khachapuri) a kura s cibuľou a paradajkami (chakhokhbili)

Gruzínsky syrový koláč (khachapuri) a kura s cibuľou a paradajkami (chakhokhbili)

(0)
68 Min
jednoduchý

Gruzínska kuchyňa je známa svojou sýtou povahou a úžasnými, výraznými chuťami. Jeho obľuba rastie aj u nás. Prečo neskúsiť klasickú verziu khachapuri v kombinácii s chachochbili ? To sú dva prvky, ktoré sa navzájom dokonale kombinujú. Chrumkavý chlieb so syrom je skvelým spoločníkom ku kuraciemu mäsu dusenému so zeleninou a čerstvými bylinkami. Ako pripraviť gruzínsku klasiku a prečo sa jej oplatí? Predstavujeme jednoduchý nápad na chutné jedlo!


Domáci chačapuri so syrom - rýchly recept

Začať sa oplatí prípravou chačapuri so syrom . Chlieb si môžete kúpiť hotový, ale najväčšiu radosť vám urobí príprava doma. Recept na khachapuri nevyžaduje veľa práce. Budeme potrebovať kvások, vodu, cukor a múku. Ďalším doplnkom výživného chleba bude jogurt, prípadne cmar. Mliečny výrobok po krátkej chvíli pridáme k múčno-drožďovej hmote. Na tento účel sa obvykle používa prírodný cmar, aj keď rovnako dobre poslúži aj obyčajný jogurt. Cesto by malo byť veľmi dôkladne miesené, aby bola hmota jednotná a nemala hrudky. Medzitým si pripravte panvicu rozohriatím masla. Po vychladnutí pridáme do hmoty tuk a celé necháme na teplom mieste oddýchnuť. Základným prvkom chačapuri je syr, v tomto prípade bryndza v kombinácii s vláknitým syrom mozzarella. Placky sa pečú v predhriatej rúre niekoľko minút. Chlieb sa oplatí nechať vychladnúť - pred podávaním potom bude chrumkavý a jemný.


Perfektní khachapuri - recept z czachochbili

Chakhochbili možno najjednoduchšie predstaviť ako pokrm, ktorý kombinuje paradajky a kura. Pripravujú sa z vopred nakrájaných kusov mäsa, najčastejšie kuracieho prsného rezňa. Charakteristickým znakom pokrmu je, že jednotlivé fázy varenia sa vykonávajú oddelene. Najprv orestujte naporciované filety, potom ich vyberte z panvice a pripravte si cibuľu. Vopred zosklovatená cibuľa sa vráti ku kurčaťu, ktoré teraz vychladlo. Ďalej do panvice pridajte nakrájané paradajky a dochuťte rascou, čiernym korením, soľou a maslom. Až po niekoľkých minútach je možné kura spojené s cibuľou vložiť späť do nádoby. Chakhochbili sa podáva s chlebom chachapuri alebo ryžou. Jedná sa o klasické gruzínske jedlo založené na chutnom pečive, paradajkách a regionálnom korení. Pozrite sa, aké ľahké je pripraviť si tento recept doma.

Ingredience

4

Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:

ingredient_quantity
recipe ingredient
MAGGI Harmónia chuti
5  g
Pšeničná múka
250  g
droždie
20  g
cukor
15  g
Maslo, solené
50  g
Jogurt
40  g
mozzarella
100  g
syr feta
200  g
vajce
1  väčšia
Korenie, kmín
2.1  g
čierne korenie
1  g
Kuracie mäso
2 
Paprika, feferónka, zelená, surová
1 
čerstvý koriander
50  g
cesnak
15  g
paradajky
200  g
cibuľa
140  g
olej
20  g
čierne korenie
1  g
olivový olej
4  g
Zkopírovat

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

sacharidy
62.5 g
energie
707.2 kcal
tuky
37.7 g
proteín
29.9 g
Informace na porci

Postup

68 Min
  • Krok 1

    10 Min
    Chačapuri – gruzínsky chlieb so syrom: Zmiešajte droždie s teplou vodou a nechajte päť minút odstát' aby sa droždie aktivovalo. Potom postupne pridajte k múke spolu s cukrom. Pridajte jogurt alebo cmar a pokiaľ je cesto príliš husté, postupne prilievajte teplú vodu. Cesto dôkladne prehnetajte v mise, pridajte maslo rozpustené v panvici, potom preložte na doštičku, ktorú vopred posypte múkou, kým sa ingrediencie dôkladne nespoja a nezíska nadýchanú jemnú konzistenciu.
  • Krok 2

    1 Min
    Cesto dajte na teplé miesto vykysnúť a prikryte ho utierkou, aby nevyschlo.
  • Krok 3

    5 Min
    Do misy dajte nadrobenú bryndzu a nadrobno nakrájanú mozzarellu a dôkladne premiešajte s vajcom, korením a mletou rascou.
  • Krok 4

    10 Min
    Vykysnuté cesto rozdeľte na časti a vyvaľkajte na veľké okrúhle koláče s hrúbkou 1 cm. Náplň rovnomerne rozotrite na každú tortu. Okolo okrajov cesta urobte zárezy a položte ich cez náplň. Aby sa lepšie lepilo, môžete okraje potrieť vodou alebo rozšľahaným vajcom. Vršok každej tvarohovej náplne zľahka rozvaľkajte.
  • Krok 5

    20 Min
    Vložte ich do rúry predhriatej na 200 °C na 15–20 minút. Po upečení dajte koláčiky stranou, aby vychladli.
  • Krok 6

    10 Min
    Kuracie prsia umyjete pod tečúcou vodou, osušte a nakrájajte na dlhé rezančeky. Vo veľkej mise marinujte v oleji, pridajte korenie Harmónie chuťou a dochuťte korením, nasekanou feferónkou, strúčikom nasekaného cesnaku, drvenou rascou a veľkým množstvom nasekaného čerstvého koriandra. Všetko zmiešajte dohromady a dajte bokom, aby sa ingrediencie dobre spojili.
  • Krok 8

    5 Min
    Paradajky sparte a olúpte a odstráňte semienka. Pripravené paradajky nakrájajte na veľké kúsky a cibuľu na silné plátky.
  • Krok 9

    1 Min
    Marinované kura položte na rozohriatu panvicu a opečte z oboch strán dozlatista.
  • Krok 10

    5 Min
    Na panvici orestujte cibuľu, a keď zosklovatí, pridajte ju ku kurčaťu.
  • Krok 11

    1 Min
    Paradajky dajte do panvice, ochuťte soľou, čiernym korením a mletou rascou, pridajte trochu vody, maslo, prisypte nasekaný čerstvý koriander a chvíľu poduste. Nakoniec pridajte opečené kura a cibuľu, prikryte a duste 10 minút. Dajte na taniere a podávajte s chlebom chačapuri nakrájaným na kúsky.
Gruzínsky syrový koláč (khachapuri) a kura s cibuľou a paradajkami (chakhokhbili)

Krok 1 10

Chačapuri – gruzínsky chlieb so syrom: Zmiešajte droždie s teplou vodou a nechajte päť minút odstát' aby sa droždie aktivovalo. Potom postupne pridajte k múke spolu s cukrom. Pridajte jogurt alebo cmar a pokiaľ je cesto príliš husté, postupne prilievajte teplú vodu. Cesto dôkladne prehnetajte v mise, pridajte maslo rozpustené v panvici, potom preložte na doštičku, ktorú vopred posypte múkou, kým sa ingrediencie dôkladne nespoja a nezíska nadýchanú jemnú konzistenciu.

Gruzínsky syrový koláč (khachapuri) a kura s cibuľou a paradajkami (chakhokhbili)

Krok 2 10

Cesto dajte na teplé miesto vykysnúť a prikryte ho utierkou, aby nevyschlo.

Gruzínsky syrový koláč (khachapuri) a kura s cibuľou a paradajkami (chakhokhbili)

Krok 3 10

Do misy dajte nadrobenú bryndzu a nadrobno nakrájanú mozzarellu a dôkladne premiešajte s vajcom, korením a mletou rascou.

Gruzínsky syrový koláč (khachapuri) a kura s cibuľou a paradajkami (chakhokhbili)

Krok 4 10

Vykysnuté cesto rozdeľte na časti a vyvaľkajte na veľké okrúhle koláče s hrúbkou 1 cm. Náplň rovnomerne rozotrite na každú tortu. Okolo okrajov cesta urobte zárezy a položte ich cez náplň. Aby sa lepšie lepilo, môžete okraje potrieť vodou alebo rozšľahaným vajcom. Vršok každej tvarohovej náplne zľahka rozvaľkajte.

Gruzínsky syrový koláč (khachapuri) a kura s cibuľou a paradajkami (chakhokhbili)

Krok 5 10

Krok 5

Vložte ich do rúry predhriatej na 200 °C na 15–20 minút. Po upečení dajte koláčiky stranou, aby vychladli.

Gruzínsky syrový koláč (khachapuri) a kura s cibuľou a paradajkami (chakhokhbili)

Krok 6 10

Krok 6

Kuracie prsia umyjete pod tečúcou vodou, osušte a nakrájajte na dlhé rezančeky. Vo veľkej mise marinujte v oleji, pridajte korenie Harmónie chuťou a dochuťte korením, nasekanou feferónkou, strúčikom nasekaného cesnaku, drvenou rascou a veľkým množstvom nasekaného čerstvého koriandra. Všetko zmiešajte dohromady a dajte bokom, aby sa ingrediencie dobre spojili.

Gruzínsky syrový koláč (khachapuri) a kura s cibuľou a paradajkami (chakhokhbili)

Krok 8 10

Krok 8 Krok 8 Krok 8

Paradajky sparte a olúpte a odstráňte semienka. Pripravené paradajky nakrájajte na veľké kúsky a cibuľu na silné plátky.

Gruzínsky syrový koláč (khachapuri) a kura s cibuľou a paradajkami (chakhokhbili)

Krok 9 10

Krok 9 Krok 9

Marinované kura položte na rozohriatu panvicu a opečte z oboch strán dozlatista.

Gruzínsky syrový koláč (khachapuri) a kura s cibuľou a paradajkami (chakhokhbili)

Krok 10 10

Krok 10 Krok 10 Krok 10 Krok 10

Na panvici orestujte cibuľu, a keď zosklovatí, pridajte ju ku kurčaťu.

Gruzínsky syrový koláč (khachapuri) a kura s cibuľou a paradajkami (chakhokhbili)

Krok 11 10

Krok 11 Krok 11 Krok 11

Paradajky dajte do panvice, ochuťte soľou, čiernym korením a mletou rascou, pridajte trochu vody, maslo, prisypte nasekaný čerstvý koriander a chvíľu poduste. Nakoniec pridajte opečené kura a cibuľu, prikryte a duste 10 minút. Dajte na taniere a podávajte s chlebom chačapuri nakrájaným na kúsky.

Recept jako PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
Pridali ste 0 z 6 povolených media item entities.
10 + 1 =
Please fill the captcha field

Objavte viac

  • Európska
  • Hlavný chod
  • Porcia zeleniny/ovocia
  • S nízkym obsahom cukru
  • vajíčka
  • Večera
  • vegetariáni
  • Zdroj bielkovín
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Cookies
  • Ochrana súkromia