Gruzínska kuchyňa je známa svojou sýtou povahou a úžasnými, výraznými chuťami. Jeho obľuba rastie aj u nás. Prečo neskúsiť klasickú verziu khachapuri v kombinácii s chachochbili ? To sú dva prvky, ktoré sa navzájom dokonale kombinujú. Chrumkavý chlieb so syrom je skvelým spoločníkom ku kuraciemu mäsu dusenému so zeleninou a čerstvými bylinkami. Ako pripraviť gruzínsku klasiku a prečo sa jej oplatí? Predstavujeme jednoduchý nápad na chutné jedlo!
Domáci chačapuri so syrom - rýchly recept
Začať sa oplatí prípravou chačapuri so syrom . Chlieb si môžete kúpiť hotový, ale najväčšiu radosť vám urobí príprava doma. Recept na khachapuri nevyžaduje veľa práce. Budeme potrebovať kvások, vodu, cukor a múku. Ďalším doplnkom výživného chleba bude jogurt, prípadne cmar. Mliečny výrobok po krátkej chvíli pridáme k múčno-drožďovej hmote. Na tento účel sa obvykle používa prírodný cmar, aj keď rovnako dobre poslúži aj obyčajný jogurt. Cesto by malo byť veľmi dôkladne miesené, aby bola hmota jednotná a nemala hrudky. Medzitým si pripravte panvicu rozohriatím masla. Po vychladnutí pridáme do hmoty tuk a celé necháme na teplom mieste oddýchnuť. Základným prvkom chačapuri je syr, v tomto prípade bryndza v kombinácii s vláknitým syrom mozzarella. Placky sa pečú v predhriatej rúre niekoľko minút. Chlieb sa oplatí nechať vychladnúť - pred podávaním potom bude chrumkavý a jemný.
Perfektní khachapuri - recept z czachochbili
Chakhochbili možno najjednoduchšie predstaviť ako pokrm, ktorý kombinuje paradajky a kura. Pripravujú sa z vopred nakrájaných kusov mäsa, najčastejšie kuracieho prsného rezňa. Charakteristickým znakom pokrmu je, že jednotlivé fázy varenia sa vykonávajú oddelene. Najprv orestujte naporciované filety, potom ich vyberte z panvice a pripravte si cibuľu. Vopred zosklovatená cibuľa sa vráti ku kurčaťu, ktoré teraz vychladlo. Ďalej do panvice pridajte nakrájané paradajky a dochuťte rascou, čiernym korením, soľou a maslom. Až po niekoľkých minútach je možné kura spojené s cibuľou vložiť späť do nádoby. Chakhochbili sa podáva s chlebom chachapuri alebo ryžou. Jedná sa o klasické gruzínske jedlo založené na chutnom pečive, paradajkách a regionálnom korení. Pozrite sa, aké ľahké je pripraviť si tento recept doma.
Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:
Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.
Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu