Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Toskánske kura

Toskánske kura

(0)
30 Min
prechodný

Toskánske kura je ľahký pokrm z hydiny, ktorý je možné podávať na večeru. Ako sa na taliansky pokrm patrí, je aromatický, vďaka použitiu čerstvej zeleniny a vhodnému zloženiu byliniek. Smotanová sladká omáčka dodáva pokrmu jemnú chuť. Kuracie prsia sa skvele hodia k prísadám, ako sú sušené paradajky a čerstvý listový špenát. Niektorí ľudia kreatívne rozšíria tento základný recept aj pridaním strúhaného parmezánu alebo bieleho vína. Toskánske kura je najlepšie podávať s cestovinami, aj keď sa bude hodiť aj k ryži alebo krupici. Ďalším zaujímavým nápadom je podávať pokrm s chlebom – napríklad čerstvou, chrumkavou bagetou, ktorú je možné namáčať do lahodnej omáčky. Toskánske kura je recept, ktorý je ťažké ignorovať. Pokrm je veľmi rýchly na prípravu, takže sa môže stať aj núdzovou večerou na prípravu, keď neviete, čo robiť. Dokonale kombinuje chuť jemného mäsa s cesnakom a zdravou zeleninou. Na prípravu týchto dobrôt stačí použiť základné, ľahko dostupné suroviny. Tento recept sa oplatí spoznať, než sa pustíte do prípravy ďalších, často zložitejších receptov z talianskeho Toskánska.

Ingredience

4

Táto misa bola optimalizovaná na 4 porcií. Možno bude potrebné zmeniť množstvo a časy. Tu nájdete ďalšie informácie o prispôsobených veľkostiach porcií:

ingredient_quantity
recipe ingredient
Kuracie, brojlerové alebo fritéza, prsia, bez kože, vykostené, iba mäso, surové
400  g
cibuľa
70  g
cesnak
10  g
surový zeler
40  g
mladý špenát
1  hrnček
MAGGI Tekutý bujón slepačí
10  g
sušené paradajky
1  hrnček
smetana
1  hrnček
sušené oregano
0.5  lyžička
soľ
1  g
olivový olej
14  g
Zkopírovat

Naše najlepšie tipy a triky na prispôsobenie veľkosti porcií

Ak sa množstvá zvýšia, doba varenia sa môže predĺžiť! Je lepšie pozerať sa znova. Voda a korenie používajte šetrnejšie a radšej pridajte neskôr.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

sacharidy
13.5 g
energie
274.7 kcal
tuky
12.9 g
proteín
27 g
Informace na porci

Postup

30 Min
  • Krok 1

    10 Min
    Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, potom dochutíme soľou, korením a štipkou oregana. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a opečte kura z oboch strán dozlatista. Potom ho vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Krok 2

    2 Min
    Do rovnakej panvice, na ktorej ste opekali kura, pridajte nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a stopkový zeler nakrájaný na malé kúsky. Osmahnite na strednom plameni, kým zelenina nezmäkne a nezačne ľahko hnednúť.
  • Krok 3

    2 Min
    Pridajte 6-8 sušených paradajok nakrájaných na prúžky a pár minút opekajte, aby sa uvoľnila ich aróma.
  • Krok 4

    10 Min
    K zelenine pridajte 1-2 lyžice slepačieho bujónu Maggi, potom zalejte 1 šálkou sladkej smotany. Dôkladne premiešajte. Akonáhle sa omáčka začne variť, pridajte do panvice skôr opečené kuracie kúsky a znížte plameň. Všetko spoločne dusíme na miernom ohni asi 5-10 minút, kým omáčka nezhustne a kura nie je šťavnaté a prepečené.
  • Krok 5

    5 Min
    Nakoniec pridajte hrsť listov baby špenátu a miešajte, kým špenát nezvädne.
  • Krok 6

    1 Min
    Podľa chuti dochuťte soľou, čiernym korením a prípadne ešte štipkou oregana.
Toskánske kura

Krok 1 6

Krok 1 Krok 1

Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, potom dochutíme soľou, korením a štipkou oregana. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a opečte kura z oboch strán dozlatista. Potom ho vyberte z panvice a dajte bokom.

Toskánske kura

Krok 2 6

Krok 2

Do rovnakej panvice, na ktorej ste opekali kura, pridajte nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a stopkový zeler nakrájaný na malé kúsky. Osmahnite na strednom plameni, kým zelenina nezmäkne a nezačne ľahko hnednúť.

Toskánske kura

Krok 3 6

Krok 3 Krok 3 Krok 3

Pridajte 6-8 sušených paradajok nakrájaných na prúžky a pár minút opekajte, aby sa uvoľnila ich aróma.

Toskánske kura

Krok 4 6

Krok 4 Krok 4 Krok 4 Krok 4

K zelenine pridajte 1-2 lyžice slepačieho bujónu Maggi, potom zalejte 1 šálkou sladkej smotany. Dôkladne premiešajte. Akonáhle sa omáčka začne variť, pridajte do panvice skôr opečené kuracie kúsky a znížte plameň. Všetko spoločne dusíme na miernom ohni asi 5-10 minút, kým omáčka nezhustne a kura nie je šťavnaté a prepečené.

Toskánske kura

Krok 5 6

Krok 5 Krok 5

Nakoniec pridajte hrsť listov baby špenátu a miešajte, kým špenát nezvädne.

Toskánske kura

Krok 6 6

Krok 6 Krok 6

Podľa chuti dochuťte soľou, čiernym korením a prípadne ešte štipkou oregana.

Recept jako PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz tretej strany

Klikli ste na odkaz tretej strany a chystáte sa opustiť stránku maggi.cm/en/website. Upozorňujeme, že nemáme kontrolu nad takýmito platformami tretích strán a neschvaľujeme ani nepreberáme za ne zodpovednosť, vrátane ich obsahu, presnosti alebo funkcie. Preto je vaša interakcia s týmito prepojenými platformami na vaše vlastné riziko. Za takéto platformy tretích strán a ich podmienky neprijímame zodpovednosť ani zodpovednosť. Prečítajte si viac v našich podmienkach používania tu

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
Pridali ste 0 z 6 povolených media item entities.
2 + 4 =
Please fill the captcha field

Objavte viac

  • cestoviny
  • Cestoviny / rezance
  • Dni v týždni
  • Do 300 kal
  • Dospelí obedový box
  • Druhý chod
  • dusené mäso
  • Európska
  • Hlavný chod
  • Kura
  • Pre dvoch
  • Príloha
  • Rodinné jedlá
  • S cestovinami
  • S mäsom
  • S nízkym obsahom cukru
  • Talianska
  • Valentín
  • Večera
  • Vriaci
  • Vysoký obsah bielkoviny
  • Zdroj bielkovín
  • zvyšky
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Vyhlásenie o prístupnosti
  • Cookies
  • Ochrana súkromia