Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hľadať Hľadať
  • Recepty Recepty
  • Produkty Produkty
  • Asijska rada icon Ázijská rada
  • Tipy Tipy
  • O nás O MAGGI
  • Prihlásiť sa Prihlásiť sa
  • Všetky recepty
  • Obedy a večere
  • Raňajky
  • Polievky
  • Grilovanie
  • Cestoviny
  • Huby
  • Ryby
  • Všetky produkty
  • Produkty podľa kategórie
  • Ázijské produkty
  • MAGGI nápady
  • Polievky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • 5-ti minutové šálky
  • Ochucovádla
  • Hotové jedlá
  • Šťavy k mäsu
  • Instantné rezance
  • Hotové omáčky
  • Instantné polievky
  • Príbeh Maggi
  • Aktuality

ZALOŽENÉ V PRIEVIDZI 1875

V Carpathii veríme, že dobré veci pretrvávajú. Preto je pre nás Carpathia viac ako značka potravín. Už desiatky rokov dávame prácu stovkám ľudí v Prievidzi a okolí. Každé vrecúško je tak starostlivo pripravené usilovnými rukami a iba z preverených ingrediencií. Všetko podľa receptov, ktoré majú Slováci radi. Neboli to však vždy iba potraviny, čo v minulosti opúšťalo brány Carpathie…

HISTÓRIA ZÁVODU

História závodu siaha až do roku 1875

kedy bola založená Prvá prievidzská pálenica. Jej hlavným výrobným zameraním bolo spracovanie ovocia a ďalších prírodných surovín regiónu. Známymi sa stali predovšetkým destiláty z borievky a sliviek. Takmer počas celého obdobia prinášalo toto zameranie prosperitu a prácu spracovateľom a pestovateľom.
-

Problémy nastali po...

...kolektivizácii poľnohospodárstva a priemyselnom rozvoji regiónu v päťdesiatych rokoch. Vedenie podniku sa preto snažilo nájsť výrobné zameranie, ktoré by využilo znalosti a surovinový potenciál závodu, ale nebolo tak vysoko sezónne ako ovocinárska výroba. Rozhodnutie padlo na výrobu dehydrovaných polievok.
-

Prvá polievka bola v podniku Carpathia vyrobená

6. októbra 1959. Ku koncu roka fabrika vyrábala tri druhy polievok – ryžovú so slaninou, hrachovú so slaninou a hráškovú s údeným mäsom. V roku 1961 sa už vyrábalo 15 druhov polievok a najmä tie vyvinuté v závode v Prievidzi s hovädzím a slepačím mäsom boli u zákazníkov veľmi obľúbené.
-
PANI DARINA family

PANI DARINA

„U NÁS V CARPATHII VERÍME, ŽE NAJLEPŠIA KUCHYŇA JE
TÁ NAŠA – SLOVENSKÁ.“

PRÍBEH FRANCÚZSKEJ POLIEVKY

Hlavný hit značky Carpathia prišiel v roku 1971. Pani Darina Matyášová, neskoršie vedúca oddelenia vývoja a riaditeľka závodu, vymyslela novú polievku, ktorá bola niečo medzi cibuľačkou, no nie príliš cibuľová a hovädzou, no nie príliš hovädzia. Slávna Francúzska polievka, s typickými mušličkami, sa stala prirodzenou súčasťou dovolenky mnohých Slovákov a dodnes je najpredávanejšou* polievkou zo sortimentu závodu na Slovensku.
-

AKO TO BOLO ĎALEJ?

Pani Darina pracovala v Carpathii celý život a hoci si dnes užíva zaslúžený dôchodok, na závod stále dohliada. Celý život totiž býva len niekoľko sto metrov od CARPATHIE.

Jej manžel, Jozef Matyáš, si už 45 rokov do Francúzskej polievky, ktorú vymyslela jeho manželka, potajomky pridáva štipľavú papriku a opraženú cibuľku. To sa stalo inšpiráciou na výrobu Francúzskej polievky s paprikou a cibuľkou, ktorú vám Carpathia priniesla ako špeciálnu edíciu.

Dcéra Nataša zase po svojej maminke prevzala pomyselné „žezlo“ a ako technická riaditeľka je zodpovedná za kvalitu polievok. Aj vďaka Nataši si môžete byť istí, že polievky CARPATHIA sú pripravované iba z kvalitných surovín a rodina Matyášovcov je tak neoddeliteľnou súčasťou značky Carpathia dodnes.

1971

1971

1992

1992

2014

2014

2016

2016

2018

2018

SPOZNAJTE NAŠICH ĽUDÍ

V_Mikus

VLADIMÍR MIKUŠ ŠÉFKUCHÁR

„Najväčšiu radosť mám z toho, keď zákazníkom naše výrobky chutia.“

Už 25 rokov mám na starosti oddelenie vývoja nových výrobkov, kde momentálne robíme vývoj pre približne 32 trhov. Takýto veľký počet trhov prináša aj veľký počet nových projektov; napríklad v roku 2017 sa vyvinulo približne 331 nových alebo renovovaných výrobkov. Najradšej však spomínam na vývoj Carpathia Prívarkov - bola to nádherná práca, lebo sme vedeli, že oživujeme a prinášame na trh slovenské národné jedlo. Na mojej práci ma najviac baví to, že okrem klasického kulinárskeho remesla ovládam aj vývoj dehydrovaných kulinárskych produktov, čím sa môže pochváliť len málo šéfkuchárov. Okrem toho stretávam veľa zaujímavých ľudí z rôznych kútov sveta, ktorí prinášajú nielen svoje tradície, ale aj nové trendy vo forme jedál, receptúr, zaujímavých ingrediencií a surovín. Veľmi ma tiež poteší, keď v obchodných regáloch vidím všetky tie výrobky, čo prešli našim vývojom. Moje najobľúbenejšie Carpathia výrobky sú Prívarok zemiakový a šošovicový. Veľmi mi tiež chutí Gulášová, Slepačia a Francúzska polievka, pričom Francúzska polievka sa v Prievidzi pripravuje už od roku 1971.
-

JAROSLAV ŽIAK

VEDÚCÍ VÝVOJOVEJ SKUPINY
-

*Prepočet Nestlé na základe odhadu predajov (v EUR) spoločnosti Nielsen v kategórii várových polievok (klientsky definovaný segment) na auditovanom slovenskom maloobchodnom trhu, v období 01/2017-12/2017 (Copyright © 2018, The Nielsen Company).

Box for styling

Komentář 0

Please enter proper keywords 0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno
Zrušit
Uložit
Načíst více komentářů
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Obchodné podmienky
  • Cookies
  • Ochrana súkromia